Ud med snørren - fiskeri i Randers

Lystfiskeri i å, flod og fjord

Foto: VisitRanders

Randers Fjord kan med rette betragtes som Gudenåens floddelta, hvor ferskvand fra Danmarks længste å mødes med saltvand fra Kattegat. Fjorden har et godt sildefiskeri, men også i resten af Aarhusregionen kan du finde fantastiske steder, hvor du kan kaste fistestangen ud i å, flod og fjor.

Aktiv i naturen for familien

Har du lyst til en dag med oplevelser sammen med hele familien, hvor alle er aktive, og hvor ingen bare skal kigge på – så er Fjordcentret det oplagte valg, for såvel små som store familiegrupper. Hos Kyst- og Fjordcentret kan I leje en båd og tage på en fisketur i Randers Fjord.

Kyst og Fjordcentret på Djursland

Kyst og Fjordcentret ved Randers Fjord

Foto: Kyst og Fjordcentret på Djursland

Viborg og hele området omkring Viborg er omgivet af vand, og her er det de mange åer, der er værd at rejse efter. Her kan vi særligt anbefale Karup Å, som er kendt for at være et af verdens fineste vande til havørredfiskeri, og åen er ofte fangststed for årets største danske havørred.

Simested Å er et af Danmarks bedste vandløb med havørreder, og stedet er også kendt for sin berømte stamme af særligt store, selvproducerende havørreder. Åen, der er 3-8 m bred med moderat til god strøm, er et meget rent vandløb med mange slyngninger og dybe huller

Fisk i Karup Å i Viborg

Karup Å

Foto: VisitViborg