skip_to_main_content

Luciaoptog gennem regnbuens farver

Få et fredfyldt afbræk i juletravlheden, og nyd det imponerende syn, når Danmarks smukkeste Luciaoptog bærer lyset frem i alle regnbuens farver på toppen ARoS i Aarhus. 

Nu bæres lyset frem på toppen af ARoS

Ruten gik i 2019 fra ARoS Public (niveau 3), videre op til Wine & Food (niveau 4) og op ad vindeltrappen til niveau 8. Herfra bevægede optoget sig videre op til Olafur Elissaons Your rainbow panorama. Til slut blev hele Luciasangen sunget på gangbroen over det åbne rum på niveau 8. Uanset om du befandt på museet eller så til fra gadeplan, kunne du nyde det smukke syn, da Luciaoptoget bragte lyset frem i alle regnbuens farver.

Hvem var Lucia?

Luciadagen var oprindelig en festdag for lyset og den katolske helgen Santa Lucia. Navnet Lucia kommer fra det latinske ord lux, der betyder lys. Lucia var en ung, kristen kvinde, der levede i 300-tallets Syrien, hvor hun om natten delte mad ud til de fattige. På hovedet bar hun en krans med lys, så hun kunne se og samtidig have hænderne fri. I dag har Luciabruden stadig en krone af fire lys på hovedet.

#arosart #luciaoptog #yourrainbowpanorama