Kvindemuseet Danmark

Kvindemuseet i Danmark

Foto: Kvindemuseet Danmark
Attraktioner
Museer
Et af verdens få kvindemuseer ligger i Aarhus. Kvindemuseet i Danmark sætter fokus på kønnenes kulturhistorie og diskuterer kønsproblematikker, ligestilling, krop og seksualitet.
Adresse

Domkirkepladsen 5

8000 Aarhus C

Kontakt

E-mail:kontakt@kvindemuseet.dk

Telefon:25454510

Køn på dagsordenen

Kvindemuseet blev grundlagt for godt 30 år siden, hvor kvinders kultur og historie var stærkt underbelyst. Meget er sket siden i relationen mellem kønnene. Også mænds roller og funktion i samfundet har ændret sig markant. Kulturarven hviler sine steder på gamle opdelinger mellem køn og roller, mens nutiden forventer friere udfoldelse af alle køn. Derfor beskæftiger Kvindemuseet sig med kønskultur i et bredere perspektiv og involverer alle på tværs af køn.

Gå på opdagelse i kønnenes kulturhistorie, dyk ned i seksualundervisningens historie og bliv klogere på kønnenes betydning i samfundet.

Pigernes og drengenes historie

Tag børnene med på skattejagt i udstillingen ’Pigernes og drengenes historie’, der formidler barndommens kulturhistorie gennem de sidste 150 år. Følg 28 børn i deres arbejde, skole og fritid. Her kan du klatre på montrerne, tegne på væggene og klæde dig ud som barn i gamle dage.

Kom forbi Kvindemuseet og oplev de faste og skiftende udstillinger, der med garanti vil give dig noget at tænke over. Nyd også en lækker kop kaffe i Kvindemuseets hyggelige museumscafé.

Oplev FLUX på Kvindemuseet

Udstillingen FLUX er den nyeste udstilling på Kvindemuseet, og den vil være mulig at opleve frem til den 26. januar 2020. FLUX inviterer dig ind i et interaktivt tankeeksperiment, hvor kvinder og mænd ikke ses som diametrale modsætninger. Kønnet er ikke defineret af medfødte kønsorganer, det er dynamisk og ændrer sig i mødet mellem mennesker.

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

#kvindemuseet #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Domkirkepladsen 5

8000 Aarhus C

Åbningstider

02 Jan 20 / 31 Dec 20

Tue, Thu, Fri, Sat

10:00 - 17:00

Wed

10:00 - 20:00

Sun

10:00 - 16:00

Relaterede produkter

Opdateret af: