Århundredets Festival 2020, Folkeuniversitetet

Århundredets Festival

Foto: Folkeuniversitetet, Århundredets Festival
Begivenheder
Begivenheder
Århundredets Festival er en vidensfestival i og omkring Aarhus. Festivalen præsenteres af Folkeuniversitetet i tæt samarbejde med Aarhus Universitet og en lang række kultur- og uddannelsesinstitutioner. Nedenfor kan du læse om hvordan programmet så ud til Århundredets Festival i 2020.
Adresse

Navitas

8000 Aarhus C

Kontakt

E-mail:jqm@fuau.dk

Telefon:+45 88438018

Hver festival har sit eget tema

I et miks mellem viden, kunst og kultur sætter festivalen hvert år spot på en historisk periode for at skabe debat om det liv, vi lever, og det samfund, der omgiver os. I 2020 havde festivalen fokus på verden gennem de seneste 30 år - på kriser, krig, klima og kommunikation. 

Århundredets Festival

Festivalen præsenterer forskere, skuespillere, musikere og kunstnere side om side på byens scener til intelligente, underholdende og sanselige arrangementer med viden som programmets røde tråd. Festivalen ønsker at danne og gøre det sjovt at blive klogere.

Datoerne for 2021 er endnu ikke offentliggjort. 

Program 2021

Programmet for Århundredes Festival er endnu ikke offentliggjort. Hver festival har sit eget historiske fokus og herunder kan du læse om nogle af de begivenheder, som prægede programmet for 2020:

2001: 11. september, Fredag 28/2 kl. 15.30-16.30

Kom med, når der sættes fokus på 9/11 og dagens konsekvenser for vores samfunds idé om sig selv. Professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet Mikkel Thorup tager os med omkring terrorisme, overvågning, krige, flygtninge og integration. 

Magt, misbrug og MeToo, Lørdag 29/2 kl. 15.00-16.30

Kom til samtalesalon på Kvindemuseet med debattør og offer for hævnporno Emma Holten og ph.d.-studerende Signe Uldbjerg Mortensen, der arbejder med terapeutisk skrivning for ofre for digitale sexkrænkelser. Samtalen modereres af ph.d.-studerende i filosofi Tone Frank Dandanell.

Murens fald 30 år efter, Lørdag 29/2 kl. 19.00-20.45

Kom med, når journalisterne Anne Haubek og Jesper Vind samt historiker Erik Kulavig går i samtale om, hvad der er sket i Østeuropa siden Murens fald for 30 år siden. 

Magi på Hogwarts, Tirsdag 3/3 kl. 19.00-20.30

Det magiske univers har fascineret os siden J.K. Rowlings første Harry Potter-udgivelse i 1997, men hvad fortæller universet om den tid, den verden og det England, det blev skabt i?

Kongehuset - vores parallelfamilie, Lørdag 7/3 kl. 9.30-12.00

Bliv klogere på hvorfor vi samles om kongehusets begivenheder, og hvorfor vi tildeler kongehusets medlemmer forskellige roller? Hvad fortæller vores interesse for kongehuset som en slags parallelfamilie egentlig om os selv?

Til Århundredets Festival kan du opleve ovenstående begivenheder og meget mere!

Du kan læse mere om festivalen her og se de mange events her.

#århundredetsfestival #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Navitas

8000 Aarhus C

Facilities

Den Gode Historie

Festival

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af