Kulturproduktionscenter Godsbanen

Produktionscenter Godsbanen er det mangfoldige og mulighedernes rum i Aarhus. Godsbanen åbnede i marts 2012 i den renoverede gamle godsbanegård i Skovgaardsgade, og siden da har det været hjemsted for kultur i alle afskygninger, både hvis du vil opleve eller skabe selv – alle er velkomne. Der er kunst- og fotografiudstillinger, teater, oplæsninger, tøjmarkeder, og du kan nyde en god middag eller en kop kaffe i Spiselauget. Du kan også arbejde i værkstederne og projektlokalerne, deltage i et af de mere end 400 årlige arrangementer eller måske gå en tur på taget. Arkitekturen er et besøg værd i sig selv! Se Godsbanens kalender

De mange muligheder i huset

På Godsbanen huserer en lang række aktører, bl.a. Teater Katapult, spillestedet Radar, restaurant/café Spiselauget, Åbne Scene, Aarhus Filmværksted, filmskoler, Center for Billedkunst, Litteratur og Scenekunst, et virksomhedscenter og ikke mindst ca. 70 projektkontorer inden for alle kulturgenrer. Udover aktørernes egne aktiviteter, kan du også opleve et stort antal forestillinger, workshops, udstillinger, konferencer, møder osv. af andre arrangører, som lejer lokaler af Godsbanen.

Faciliteter for alle

Skal du holde et møde, bruge et lokale til workshop, atelier eller prøverum, præsentere større eller mindre projekter eller noget helt fjerde? På Godsbanen kan du leje lokaler i alle størrelser og afskygninger på timebasis eller i længere tid.

De åbne værksteder

Der er veludstyrede værksteder for tekstil, træ, metal, lasercutter, grafisk arbejde, print og formning, hvor du kan få hjælp til selvhjælp til projekter i alle størrelser – fra print af en opgave til bygning af et hønsehus.

Institut for (x) = Mikro-Berlin

I en klynge gamle DSB-bygninger bag selve Godsbanen ligger Institut for (X); en kulturel platform for unge entreprenører, designere, musikere, kunstnere og håndværkere og et helt særligt stykke Aarhus. Her bor kulturelle iværksættere, frivillige foreninger og kunstnere og kulturaktører side om side i et område, der tit bliver beskrevet som et mikro-Berlin. Området myldrer af liv og spændende projekter, og alle er velkomne til at gå en tur forbi.

Åbningstider på Godsbanen

Godsbanen har variende åbningstider for de forskellige værksteder og faciliteter.

#godsbanen #godsbanenaarhus #visitaarhus

Kig ind i Godsbanens univers

Åbningstider
02/01/2017 - 29/12/2017 Mandag - Søndag 10:00 - 22:00

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Skovgaardsgade 3
8000 Aarhus C

Fakta

Find vej

Find vej til dette sted

Fra

Transport

  • Se geokoordinater

    Longitude : 10.194995999
    Latitude : 56.154061