Aarhus Festuge

I Aarhus Festuge summer byen af liv og kultur. Oplev hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser og nyd den helt særlige festuge-stemning, der hersker overalt i byen.

En uge med fest og farver

Aarhus Festuge er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, hvor du kan opleve alt fra musik, kunst, dans, teater, udstillinger, børneaktiviteter til fest og sjove happenings rundt omkring i byen. Der er noget for enhver smag, uanset om du er til det gamle og velkendte eller noget mere nyt og eksperimenterende.

Den Blå Bro - Aarhus Festuge langs åen

Med Den Blå Bro får du mulighed for at opleve byens stemning fra vandet. Åen er en central del af byens DNA, og med Den Blå Bro får du lov at opleve den på tætteste hold. Soldrevne både sejler roligt gennem vandet og giver dig en sjælden mulighed for at se byen fra åen. Oplev hvordan landskabet på et øjeblik ændrer karakter, fra det naturskønne område ved åens udspring i Brabrandsøen med uberørt natur til midtbyens bygninger og veje, hvor du skal dukke dig for at sejle under de lave broer.

Masser af aktiviteter i årets program

Aarhus Festuge byder hvert år på scenekunst og koncerter med internationale stjerner, små, skæve happenings, hundredvis af gratis arrangementer for hele familien, international kabaret med nogle af verdens mest vanvittige artister, store gastronomiske oplevelser og berigende debatarrangementer.

Få hele programmet på din telefon

Hvis du vil have programmet med dig rundt, kan du downloade Aarhus Festuges app. Du kan hente app'en i App Store og Google Play.

Årets tema

Festugen har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. I 2018 er temaet ligesom sidste år "Bridging  - Sammen skal vi bygge bro", hvor der bliver bygget bro på tværs af kunstarter, bydele, aldre, viden, interesser og oplevelser. Temaet er valgt for 2017, 2018 og 2019.

Brusende vandfald på Vesterbro Torv

Aarhus Festuge har en stolt tradition med at inddrage og genfortolke byens markante byrum. I 2017 var et af de helt store højdepunkter i Festugen et stort vandfald på Vesterbro Torv, døbt Vesterbrofaldet. Her blev et af byens mest trafikale knudepunkter omdannet til et brusende vandfald, der strømmede ned fra toppen af et treetagers stillads som en grøn oase midt i byens trafik.

Virtuelle blomster på Bispetorv

Et andet højdepunkt i 2017 var kunstværket Flower Power, hvor publikum gik på opdagelse i spændingsfeltet mellem det digitale og det organiske i en stor lysinstallation på Bispetorv. Efter mørkets frembrud skød en virtuel blomsterhave op på gaden og dekorerede den centrale plads i en farverig pragt. Lysinstallationen "Flower Power 2017" blev skabt specifikt til Aarhus og bestod af tre lyshaver med projektioner af blomster og planter fra den danske blomsterflora, der spirede, sprang ud, visnede hen og gav plads til nyt liv i en naturlig cyklus skabt virtuelt i gaderummet.

Programmet for Aarhus Festuge 2018 er endnu ikke offentliggjort.

#aarhusfestuge #visitaarhus #thisisaarhus

Åbningstider

31/08/2018 - 09/09/2018 Mandag - Søndag

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Vester Allé 3
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87308300

Fakta

 • Type

  • Store lokale begivenheder
  • Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017
  • Folkefest
  • Festival
  • Byfest
 • Udvalgte events

  • National event

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.201181
Latitude : 56.153214