Aarhus Universitet

Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige oplevelser, konferencer og events

16.9.2021
Foto: Jesper Rais

Oplevelsesturisme og store events må ikke belaste kloden. Faktisk tværtimod. Det er budskabet fra en bæredygtighedskonference, som Aarhus Kommune, Aarhus Universitet og VisitAarhus afholder i Aarhus og Silkeborg 30. september.

En festivalscene indkapslet i solceller? By-vindmøller på toppen af et stadion? Førerløse, elektriske shuttlebusser til og fra forlystelsesparken? Kort sagt: Hvordan fletter vi bæredygtighed og omtanke for planeten ind i hver eneste større begivenhed og turistattraktion? 

Sådan lyder grundtanken og kerneudfordringen bag konferencen “Sammen om grønne oplevelser”, som en trio bestående af Aarhus Kommune, VisitAarhus og Aarhus Universitet afholder i Aarhus og Silkeborg d. 30. september.

Vores ambition er, at Aarhusregionen skal være førende inden for bæredygtige og grønne oplevelser, konferencer og events. For at kickstarte en kulturændring blandt alle, der arbejder med møder, events, konferencer og oplevelser, har vi indkaldt til konference. Målet er at give eventmagere og oplevelsesarrangører indsigt, inspiration og konkrete redskaber til at tage ansvar og være i stand til at handle aktivt for et bedre klima, når de skaber oplevelser for andre,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus. 

Fællesskab er nøglen

Et af de bærende elementer for den fremtidige aktivitet på oplevelsesområdet bliver ‘fællesskab’. 
At arbejde fokuseret med klima, bæredygtighed og grøn omstilling er stadig relativt nyt for mange. Derfor skal vi dele de værdifulde erfaringer, vi får med hinanden og være åbne for samarbejder og erfaringsudveksling, der styrker arbejdet med grøn omstilling i oplevelsessektoren. Jeg ser frem til, at vi med konferencen kan få en fælles kickstart for hele oplevelseserhvervet, som klæder os på til det fremtidige arbejde,” siger Charlotte Kirk Elkjær, chefkonsulent i Aarhus Events, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune.  

Nye bæredygtige konferenceformater

Konference-arrangørerne har sat sig for at afprøve nye bæredygtige formater og tilgange til konferencebegrebet. Programmet kommer således til at gå på tværs af den fysiske og digitale virkelighed. 

Konferencen vil foregå fysisk på flere lokaliteter på samme tid. Nemlig ARoS Aarhus Kunstmuseum, Moesgaard Museum, Aarhus Teater og Museum Jorn. Deltagerne deltager fysisk fra det sted, der passer dem bedst. Alle oplæg live-streames fra et professionelt tv-studie - og der er masser af mulighed for debat, networking og videndeling deltagerne imellem. 

Hvis vi knækker koden for den gode, hybride oplevelse, har vi en helt ny verden af muligheder, som kan krydse by- og landegrænser og bidrage til nye og mere bæredygtige måder at skabe oplevelser på. Her tror vi, at Aarhusregionen med det gode samarbejde har en styrkeposition, vi kan udnytte positivt.” forudser Anders Frølund, Chef for Events og Kommunikationsstøtte, Aarhus Universitet, som glæder sig til at opleve de mange oplægsholdere.

Konferencen får blandt andet besøg af Guy Bigwood, CEO for Global Destination Sustainability Movement, Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed i AGF og Simon Elsborg Nygaard, ph.d. i bæredygtighedspsykologi. De tre oplægsholdere vil sammen med ni inspirerende story slammere gøre deltagerne klogere på, hvordan man som enkeltperson og organisation både kan skabe fantastiske oplevelser og passe på klimaet. 

Om konferencen

Bæredygtighedskonferencen ”Sammen om grønne oplevelser” løber af stablen 30. september 2021 og er blevet til i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, VisitAarhus, Aarhus Universitet, Aarhus Teater, Moesgaard Museum, ARoS og Museum Jorn.

Konferencen er for alle, der arbejder med møder, events, konferencer og oplevelser - fra hele landet.

PROGRAM
8.45: Velkomst ved:
Kulturrådmand, Rabih Azad-Ahmad
Direktør ved VisitAarhus, Pia Lange Christensen
Chef for Events og Kommunikationsstøtte ved Aarhus Universitet, Anders Frølund.

9.00: Oplæg v. Guy Bigwood, CEO, Global Destination Sustainability Movement
Guy Bigwood har gennem de seneste 15 år vundet 22 priser for sin rådgivning af byer, regeringer og destinationer i flere end 40 forskellige lande og organisationer og hjulpet disse med at være ambitiøse og sætte fart under deres bæredygtige praksisser.

10.00: Pause

10.15: Oplæg v. Simon Elsborg Nygaard, erhvervspsykolog og ph.d. i bæredygtighedspsykologi og ekstern lektor ved Aarhus Universitet.
Simon Elsborg Nygaard har bl.a. forsket i de psykologiske aspekter af den grønne omstilling, herunder hvad der motiverer mennesker til at agere mere bæredygtigt og sammenhængen mellem bæredygtighed og trivsel.

11.15: Walk’n’talk 

11.45: Netværksfrokost

12.15: Oplæg v. Anne Jensen, chef for branding og bæredygtighed, AGF
Grønne oplevelser og en fornuftig forretning:
Anne Jensen har mange års erfaring med bæredygtig forretningsudvikling, branding og strategi i eventbranchen. Blandt andet hos NorthSide og FKP Scorpio i Tyskland og nu hos AGF. 

13.15: Pause
13.30: Workshop 
14.45: Story Slam 
15.45: Afrunding