Aarhus kåret som en af verdens nye favoritdestinationer i 2020

5.11.2019
Foto: Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. Fotograf: Anders Trærup

Aarhus er en af verdens ukendte perler, der er værd at besøge i 2020.

Det internationale rejsemedie Travel Lemming og en jury af verdens førende rejsebloggere har netop hædret Aarhusregionen med ’Emerging Destination Award 2020’, og dermed rykker Aarhus ind på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020.

Begrundelsen for at netop Aarhus skulle med på listen i år, er ifølge direktøren for TravelLemming.com, Nathaniel Hake, at byen byder på unikke kontraster:

”Aarhus har virkelig imponeret vores dommere, der især lægger vægt på, at byen tilbyder turister en helt særlig stemning, hvor attraktionerne ikke er længere væk end en cykeltur gennem de charmerende gader. I kontrast til charme og historie byder byen også på innovativ og moderne arkitektur. Aarhus venter blot på at blive udforsket af endnu flere besøgende”, lyder det fra Nathaniel Hake.

’Emerging Destination Awards’ tildeles hvert år nye byer og regioner fordelt på seks kontinenter, og prisen er anerkendt verden over som en måde at fremhæve nye, fantastiske rejsemål, som rejsende måske ikke kender til, men som er både trendy og værd at besøge.

”Det er et stort skulderklap at blive udvalgt af en så indflydelsesrig jury. Prisen er en anerkendelse af vores bestræbelser på at placere Aarhusregionen som en imødekommende og gæstfri destination med masser af spændende seværdigheder, en pragtfuld natur og kunst, kultur og historie i verdensklasse,” siger direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus.

TravelLemming.com er et rejsemedie, der fokuserer på at udforske nye destinationer rundt om i verden. Siden 2017 er byer og regioner blevet kåret som ”Emerging Destinations”, hvor vinderne bliver nøje udvalgt af juryen. Gennem hele november kan rejsemediets læsere stemme på deres favorit blandt juryens topdestinationer, og i december vil ’Reader Choice Awards’ blive afsløret.                   

Tal fra VisitDenmark viste i foråret 2019, at Aarhus’ ferieturisme fra udlandet er mere end fordoblet over de seneste ti år, og dermed er antallet af internationale gæster i Aarhus allerede i stærk fremgang.

Billedtekst: Aarhusregionen er med ’Emerging Destination Award 2020’ på en attraktiv liste over 30 nye rejsemål i hele verden, som rejsende anbefales at besøge i 2020. Fotokreditering: Anders Trærup.

For yderligere information kontakt venligst direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen, på telefon: 29 10 03 09 eller på mail: plc@visitaarhus.com.

For pressebilleder, pressetekster og spørgsmål vedrørende VisitAarhus kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos VisitAarhus’ kommunikationsbureau, EHRENBERG SØRENSEN Kommunikation, på telefon 41 28 10 01 eller mail tbj@ehrenbergsoerensen.com.

Om VisitAarhus

VisitAarhus er den officielle turistorganisation i Aarhusregionen, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen og markedsføre destinationen som ferie- og rejsemål. VisitAarhus dækker i dag Aarhus, Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg Kommuner og fra nytår også Viborg, Randers og Skanderborg Kommuner.

Se artikel