Steno Museet

Besøg Steno Museet og bliv fascineret af bittesmå atomer og universets ufattelige størrelse. Eller læg dig i museets livmoder, mens du lytter til blodet, der suser i årerne. På Steno Museet kan du gå på opdagelse i alt fra planter til planeter og udstillinger om natur- og lægevidenskabernes kulturhistorie.

Planetarie

I planetariet kan du se forestillinger om galakser, planeter og andre spændende himmelfænomener. Læn dig tilbage i de bløde stole og oplev himmelrummet på nærmeste hold, mens du kommer med en tur ud i rummet.

På planetariets kuppelloft kan du se årstidens stjernehimmel, mens planetariets guider fortæller om stjernebilleder, fjerne galakser og andre astronomiske fænomener. Planetariet er et rundt multimedierum med plads til 57 tilskuere. Salens loft er en halvkugle på 11 meter i diameter.

Fuldmåneaftener

Hver måned den aften, hvor det er fuldmåne, kan du tage del i en stemningsfyldt og spændende oplevelse med fokus på årstidens stjernehimmel. Programmet skifter fra gang til gang, og du kan både opleve fortællinger, høre om astronomi og rumforskning eller sagn og myter under stjernebillederne. Kom i god tid, for dørene lukkes efter starttidspunktet.

Den medicinske urtehave

I Steno Museets urtehave kan du nyde synet og duften fra de mange medicinske urter. Den medicinske urtehave på Steno Museet minder om en klosterhave. Her kan du finde mange gamle og velkendte lægeplanter. I 1800-tallet fandt man ud af at isolere de virksomme stoffer i lægeplanterne og fremstille dem i laboratorier. Mange af urterne har indholdsstoffer, der bliver brugt i nutidens medicin. Omkring 40 procent af den medicin, der udvikles i laboratorier stammer fra stoffer, der oprindeligt er fundet i planter. Nyd de mange dufte og farver i urtehaven, eller sæt dig på en bænk og nyd stilheden eller din medbragte mad.

Det nysgerrige menneske - på opdagelse i den usynlige verden  

I udstillingen Det nysgerrige menneske kan du blive klogere på nogle af de utallige opdagelser og opfindelser, som har været med til at forme vores moderne tilværelse. Du kan fx gå gennem regnbuens mange farver i en 7 meter lang tunnel, tegne med UV-lys, spille med "protoner" i et kropsstort fodboldspil og se, hvor mange point og nye partikler, du kan sparke dig til. Du kan også opleve spor efter de usynlige partikler fra rummet, der konstant bombarderer os, i udstillingens tågekammer. I udstillingen kan du også gå gennem et autentisk rekonstrueret stykke af den 27 km lange, underjordiske acceleratortunnel på forskningscentret CERN ved Geneve.

Epidemier - en trussel mod menneskeheden

48 timer. Så hurtigt kan man gå fra sund og rask til død, hvis man smittes med ebola. På Steno Museets udstilling om epidemier kan du lære mere om de seks epidemier pest, kopper, tuberkulose, polio, AIDS og ebola. Bliv klogere på smitteveje og de bakterier og vira, der truer os. Du kan også gennem personlige beretninger få et indblik i, hvordan sygdommene var for nogle af de, der oplevede den på egen krop.

Kære krop, svære krop

Denne udstilling handler om kroppen og stiller blandt andet skarpt på de skønhedsidealer, der har hersket gennem tiden, vores forhold til nøgenhed og blufærdighed, den nyeste forskning i undervægt og overvægt, og hvordan hverdagsteknologien i dag har erstattet datidens muskelarbejde.

#stenomuseet #science #astronomy

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

Åbningstider / Tidspunkter

13/08/2018 - 21/12/2018 Tirsdag - Fredag 09:00 - 16:00
18/08/2018 - 16/12/2018 Lørdag, Søndag 11:00 - 16:00

Pris

Børn

Gratis

Voksne

30.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

C. F. Møllers Alle 2
8000 Aarhus C

Telefon

+45 87155415

Fakta

 • Faciliteter

  • Aktiv deltagelse mulig
  • Museumsbutik/Kiosk
  • Parkeringsplads for busser
  • Medbragt mad er tilladt
  • Aktivitetsmuligheder for børn
 • Rabatter

  • AarhusCARD (Gratis entré / Free enterence)
 • Samlingernes emne

  • Kulturhistorie
  • Botanik
 • Type

  • Naturvidenskabligt museum
  • Observatorium

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.20261
Latitude : 56.165354