Påskesjov på Naturhistorisk Museum

Kom med til en ægceptionel påskeferie på Naturhistorisk Museum Aarhus

På Naturhistorisk Museum Aarhus kan du slå gækken løs i hele påskeferien, når museet inviterer inden døre til et væld af ægceptionelle påskeaktiviteter. Temaet for påskeløjerne er "Gæk et æg", og udover de mange ægge- og påskeaktiviteter får du lørdag d. 20. april også en helt unik mulighed for at komme helt ind under huden på en sortbjørn, når museets formidlere dissekerer den ude i museets have.

Ægstraordinær påskeferie

Påskeharen har været vidt omkring for at samle en masse æg til årets påskesjov på Naturhistorisk Museum!  Kig forbi til æggende gak og gækkerier, og klip et genialt gækkebrev - husk at aflevere det til Naturhistorisk Museum, så deltager du i den store påskekonkurrence, hvor du kan vinde et besøg af en af museets formidlere med en spillevende kvælerslange og måske et par andre gyselige dyr!

Du kan også lære den ædle kunst at puste æg og bagefter prøve kræfter med at farvelægge æggene på god gammeldags maner med te eller løg - eller du kan holde dig til de mere klassiske metoder med vandfarve eller tusch. Ferien står også på sjove "ægsperimenter", hvor du kan lære at lave sjove forsøg med æg - kender du f.eks. til svævende æg eller vindæg? Du kan også blive mester i æggekamuflage og gå på æggejagt i museets udstillinger og vinde fede præmier.

Sort bjørn vs gul kylling!

Mens resten af museet står i påskeaktiviteternes tegn, er der lørdag d. 20. april unik mulighed for at komme helt tæt på, når museets gæve formidlere dissekerer en sortbjørn. Naturhistorisk Museum har helt ekstraordinært fået en død sortbjørn fra en dyrepark. I løbet af dagen vil bjørnens indre blive blotlagt, mens knogler og muskler skæres fri. Undervejs er der rig mulighed for at få en snak med dagens knivskarpe formidlere om bjørnens form og funktion.

Sen skærtorsdag i Troels Kløvedals tegn

Skærtorsdag har du også i aftentimerne rig mulighed for at drømme dig ud på åbent hav og fordybe dig i udstillingen "Frihedens Værksted" om Troels Kløvedal og hans liv med Nordkaperen. Naturhistorisk Museum holder åbent alle torsdage fra kl. 10.00-21.00 - og skærtorsdag er ingen undtagelse! Kom og vær med til en hyggelig aften - og husk, at vi efter kl. 17 byder vi på en god kop kaffe til din museumsoplevelse. 

Som altid står den legendariske pandekagemand parat til at lave lækre mad- eller dessert-pandekager.

Læs mere her 

Aktiviteter

 • Æggejagt - find æggene i udstillingen - hver dag kl. 10.00-16.00
 • Pust og mal dit eget æg - hver dag kl. 10.30-14.00
 • Klip et gækkebrev - hver dag kl. 10.30-14.00
 • Forsøg med æg - hver dag kl. 10.30-14.00
 • Æg og kamuflage - hver dag kl. 10.30-14.00
 • Sortbjørnen dissekeres lørdag d. 20. april kl. 10.00-16.00

 

Pris: Alle aktiviteter er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år har gratis adgang.

#naturhistoriskmuseumaarhus #påskeferie

Der er gratis adgang for alle under 18 år og med et AarhusCARD.

Pris

Børn under 18 år

Gratis

Voksne

95.00 DKK

Studerende

80.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Wilhelm Meyers Allé 210
8000 Aarhus C

Telefon

+45 86129777

Fakta

 • Type

  • Rundvisning
  • Udstilling
  • Påskeferie
  • For børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.203127966
Latitude : 56.167425538