Ole Rømer Observatoriet

I årets mørke tid kan du bestille forevisninger på Ole Rømer Observatoriet og opleve en fantastisk stemningsfyldt aften i det gamle fredede observatorium i Aarhus. Observatoriet er lukket i Maj, Juni, Juli, August og September.

Tag et kik på nattehimmelen

Når vejret er klart, kan du få et kik i et af de moderne teleskoper, der er opstillet i observatoriets ene kuppel. Her kan du komme helt tæt på planeterne Mars, Jupiter og Saturn, der alle er imponerende med egne måner og planetringe. Eller du kan få et kik på Månens overflade med dens mange kratere.

Driller skyerne – og det gør de desværre ind imellem – så byder aftenen på foredrag indenfor med myter om stjernebillederne og fakta om moderne astronomi.

Fremvisning på observatoriet

Fra oktober til april er der forevisninger ca. 15 aftener hver måned. Reserver en billet gennem Steno Museets hjemmeside Du kan både deltage alene eller som gruppe. Det koster 25 kr. per person.

Arkitekturen

Observatoriet ligger i den sydlige del af Aarhus, tæt på Marselisborg Slot. Det blev indviet i 1911, opført af Aarhus Kommune og tegnet af arkitekt Anton Rosen. I dag er Observatoriet fredet.

#olerømerobservatoriet #visitaarhus 

Pris

Pris per person

25.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Observatorievej 1
8000 Aarhus C

E-mail

Telefon

+45 87155415

Fakta

  • Faciliteter

    • Museet rummer levendegørelse
    • Aktivitetsmuligheder for børn
    • Aktiv deltagelse mulig
  • Type

    • Observatorium

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.193204
Latitude : 56.128083