Museum Ovartaci

Museum Overtaci er i øjeblikket lukket grundet ombygning. Museet åbnes igen i marts 2019.

Oplev psykiatriens historie på nærmeste hold på Museum Ovartaci. Museet i Aarhus tilbyder et møde med dansk psykiatris historie og en af Europas største samlinger af stor og betagende kunst skabt af psykisk syge kaldet "l’Art Brut: rå, vild kunst".

Oplev kunsten på Psykiatrisk Hospital

Mødet med museet er en tilgang til flere dimensioner. Her færdes man i tæt kontakt med psykiatriens historie, hvor den berømte arkitekt Bindesbölls smukke bygninger fra 1852 og den historiske udstilling tilsammen tegner et billede af livet i en ellers lukket verden.

Skiftende udstillinger og kunsthåndværkere

Ovartaci indtager sin naturlige position som den centrale kunstner i Kunstmuseets udstilling og samling. Museet er anderledes ved i det daglige at være afsæt for stor aktivitet – inden for kunsthåndværk, gennem særudstillinger af kendte såvel som mindre kendte kunstnere og på andre kunstnerisk skabende områder. Det gør museet levende.

Få et anderledes indtryk af folk med psykisk sygdom

Psykiatrien er fortsat omgærdet af en blanding af skismaer og fascination, men også af forudfattede meninger. Museets ærinde er afmystificering og nedbrydning af tabuer – museet giver psykiatrien et nuanceret ansigt og formidler viden om psykisk sygdom.

Fordomsfri formidling

Museets måde at formidle på er karakteriseret ved det fordomsfri og direkte udsagn – også om de mørke sider, men på museet sætter det mørke i lysets perspektiv. Kunstneren og patienten, Ovartaci, formulerede det således: “Fremstil håbet og gå bort som en fri mand” – en hyldest til skabertrangen, fantasien og livet, også når det gør mest ondt. Læs historien på www.ovartaci.dk/overtaci

#ovartaci #visitaarhus #exploreaarhus

GRATIS ADGANG FOR UNGE UNDER 18 ÅR

Pris

Voksne

50.00 DKK

Børn og unge under 18 år

Gratis

Studerende

40.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Skovagervej 2
8240 Risskov

Telefon

+45 78470400

Fakta

  • Faciliteter

    • Museet rummer levendegørelse
    • Restaurant/Cafe
    • Parkeringsplads for busser
  • Rabatter

    • AarhusCARD (Gratis entré / Free enterence)

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.229209
Latitude : 56.186045