Ud i naturen

Ud i naturen

Aarhus ligger smukt placeret i en grøn dal omgivet af skove og strand.  Både mod nord og syd er der mulighed for strandliv, byens parker indbyder til afslapning og solbadning, og skovene giver mulighed for fysisk aktivitet såsom løb og cykling.

Vil du ud og nyde naturen men ikke helt sikker på, hvor du skal tage hen, kan du hente inspiration i syv tilrettelagte ruter ”Solstråler over Aarhus” - ture der stråler fra Aarhus og ud i naturen. Her er ruter som Kystruten, Bjergruten, Parkruten, Landruten, Pulsruten, Skovruten og så er der Den Blå Rute. For hver rute er der lavet et detaljeret kort med beskrivelse af de ting, du kan se og opleve. Kortene er ikke trykt, men du kan hente dem på Naturhistorisk Museums hjemmeside www.solstraaler.dk.

Solstråleruterne er i forskellig grad egnet til cykel, løb eller vandring. Det vil fremgå af beskrivelsen af de enkelte ruter. 

Hver rute starter et sted, hvor du enten kan parkere eller komme til med bus. Stedet er markeret med en tavle med oplysninger om ruten, og vil du have folderen om ruten, kan du udskrive den hjemmefra. 

Ruterne er planlagt og etableret af Naturhistorisk Museum i samarbejde med kommunens afdeling for Natur og Miljø og med støtte fra Friluftsrådet.

Oplev meget mere i naturen i og omkring Aarhus

Del denne side