Oplev kunsten i Aarhus

Oplev kunsten

Har du kunst i blodet, eller er interessen blot på vej? 

Så er du kommet til det helt rigtige sted. Ikke kun Aarhus, men hele Østjylland byder på et væld af kunstoplevelser med rig mulighed for at sammensætte din helt egen kunstrute. Fra innovative og flotte kunstmusser, lokale gallerier til håndværkernes egne værksteder - mulighederner er mange.

Se, hør og prøv det hele. 

Se kunst i verdensklasse på ARoS Aarhus kunstmuseum eller gå på historisk opdagelse i bl.a. Den Gamle By. Som kunstinteresseret kan du få mange timer til at gå i Aarhus og omegn, hvad enten det er de små gallerier eller de store kunstmuseer, der trækker. Kig op når du går rundt i byen, så får du også øje på de store gavlmalerier, der pryder flere Aarhusianske bygninger. 

I naturskønne omgivelser lidt syd for byen finder du Moesgaard museum, der fortæller historien om Aarhus i vikingetiden – og historien der går forud for den periode.

Oplev museer i topklasse!

"Kunst er et redskab til at forstå verden og sig selv. Om kunsten er østjysk, dansk eller udenlandsk er ligegyldigt, for kunst accepterer ikke grænser ­ den bryder dem ned. Vi rejser meget og er forkælede med store oplevelser, men kunstneren prøver at forføre os og tage os på en tur i en parallel verden. Den er ikke kommerciel men menneskelig og åbner sindet for nye oplevelser. Derved kan vi blive bedre til at sortere hverdagens billedbombardement og strømmen af ustrukturerede input."

"I kunstens verden kan vi i et par timer træde ud af dette topeffektive dagligliv, hvor vi konstant er koblet op på et globalt netværk via mobilen og internet ­ her kan vi få tiden til at stå stille og fordybe os. Jeg ser museet som en mental servicestation, hvor vi kan komme og lade op. Her kan vi få det brændstof, der skal til, hvis vi ikke skal glemme, at vi er mennesker af kød og blod."

Jens Erik Sørensen, tidligere direktør for ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Del denne side

Se også: