Aarhus Havn er en af Europas mest effektive

Aarhus Havn er Danmarks internationale havn. I de seneste år har den udviklet sin position som Danmarks største containerhavn.

Aarhus Havn er Danmarks internationale havn. I de seneste år har den udviklet sin position som Danmarks største containerhavn. Aarhus Havn er konstant i top 3 i Europa, når der sammenlignes med, hvor hurtigt en container bliver håndteret. Det og andre faktorer gør havnen til en af de bedste one-stop-shopping havne i Europa.

Fakta:

  1. Aarhus Havn er Danmarks største containerhavn med en markedsandel på mere end 50 % af de containere, der omsættes i samtlige danske havne.
  2. En af de mest effektive containerhavne i Europa (måling foretaget af Maersk Nordic & Baltic).
  3. Containeromsætningen består i stigende grad af gods, der sejles til og fra en række havne i Østersøområdet. Med ugentlige anløb af nogle af verdens største containerskibe fra Maersk Line og daglige forbindelser til det meste af Østersøregionen via 14 rederier, har Aarhus Havn et fintmasket rutenet.
  4. 150 private virksomheder på havnen beskæftiger flere tusinde medarbejdere.
  5. I løbet af en årrække opføres en tunnel til 1,6 mia. kr., der kan sende gods direkte til og fra havnen ud på det europæiske motorvejsnet.
  6. Senest udvidet i 2007 med i alt 400.000 kvadratmeter containerterminal.

Del denne side

Krydstogtturisme i Aarhus

Aarhus Havn
Krydstogthavn