Magasin

Magasin er et eksklusivt stormagasin i hjertet af Aarhus, hvor alt er samlet under ét tag. Gå på opdagelse inden for fashion til dame, herre og børn, makeup og skønhed, ting til boligen, bøger og gastronomi.

De bedste brands i byen

I Magasin finder du et stort udvalg af eksklusive brands fra hele verden med alt fra Acne og By Malene Birger til mærker som Kenzo og Stine Goya. I boligafdelingen finder du et stort udvalg af både klassisk og moderne skandinavisk design. Er du på jagt efter skønhed, finder du en bred vifte af lækre, internationale produkter i stueetagen. 

Hyr en personlig shopper

Hyr en personlig shopper i Magasin, der er specialiseret i at finde det, der klæder dig bedst, passer til din stil og ikke mindst budget. Du kan både få hjælp til køb af gaver, beauty, dametøj, herretøj og lingeri. Det er gratis at bestille en personlig shopper.

Lækre delikatesser

Skal du bruge lidt lækkert til dig selv eller en gave, kan du finde eksklusive delikatesser med alt fra kaffe, te og chokolade til vin og lakrids. Bliver du sulten eller lækkersulten undervejs, kan du finde både søde og sunde sager i Joe & the juice, Lagkagehuset eller Greenilicious.

Magasin 150 år

Magasin blev grundlagt i 1868 af Theodor Wessel og Emil Vett i Aarhus og har i 2018 150-års jubilæum. Magasin voksede hurtigt og fik filialer i København og Aalborg, der alle blev skabt efter idealet om det franske stormagasin Le Bon Marché i Paris. Magasin har altid været et stormagasin fyldt med oplevelser, hvor kunderne kunne drømme sig væk i varer fra det store udland. Gennem årtier var Magasin toneangivende indenfor selskabskjoler, og det eksklusive stormagasin afholdte to gange årligt en af sæsonens vigtige modeopvisninger for særligt indbudte damer. Christian Dior var i 1957 på privat besøg i salonen for at lade sig inspirere af den københavnske mode. 

Smalle taljer

I 1890’erne dikterede damemoden en smal talje. Så smal, at korsettet var en fast del af kvindernes garderobe, for at de kunne opnå det eftertragtede taljemål. Herrerne var så heldige ikke at være underlagt krav om et bestemt taljemål, men deres påklædning krævede hat og skæg. Børnene lignede små voksne, og selv om pigerne heldigvis slap for at bære korset, var der stadig fokus på taljen i pigetøjet. (For)målet for kvinderne var at finde en passende mand at gifte sig med, og til det formål var hendes samling af hvidevarer som sengetøj, duge, servietter og håndklæder af stor vigtighed. I Magasin stod dygtige damer klar til at præsentere, udvælge og indvæve “Navn og Vaaben” i de udvalgte stoffer.

Silke, fløjl og kåber

Kataloget for ‘Saisonen 1890-91’ blev indledt med ordene: “Magasin du Nord’s, siden dets Grundlæggelse i 1870, strængt gjennemførte Princip er: kun at tilbyde gode Varer samt billige og bestemte Priser”. På Kgs. Nytorv og i udstillingslokalet på Bredgade kunne kunderne selv opleve alt fra “Silketøier og Fløiler” og “Kaaber og Overstykker” til “Antike og persiske Tæpper og Portierer” og “Fuldstændig Herre-Ekvipering”. I efteråret 1890 kunne elegante damer udvide garderoben med fx Adeline, et “Kostume af Bordure med kul. Blusevest” til 85 kr., et “Fransk Korset med garanteret ægte Fiskeben” til 4 kr. eller “Slæbe-Plissé” til 25 øre pr. alen.

Få rabat med et AarhusCARD

Husk at du får 10% rabat på dine køb (ikke nedsatte varer) i Magasin med et AarhusCARD. Du kan læse meget mere om de mange fordele på www.aarhuscard.dk.

Magasin er lukket på helligdage.

#magasinaarhus #greenilicious #visitaarhus

Åbningstider / Tidspunkter

14/12/2018 - 23/12/2018 Mandag - Søndag 10:00 - 22:00
27/12/2018 - 27/12/2018 Torsdag 07:00 - 20:00
28/12/2018 - 30/01/2019 Mandag - Søndag 10:00 - 20:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Immervad 2-8
8000 Aarhus C

Telefon

+45 86123300

Fakta

 • Branche

  • Smykker
  • Beklædning/Sko
  • Shoppingcenter
  • Helse & sundhed
  • Kunst/Brugskunst
  • Interiør/dekoration
  • Delikatesser
 • Rabatter

  • AarhusCard (10% rabat/discount)

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.206778
Latitude : 56.157217