ARoS Aarhus Kunstmuseum

Ude efter en rolig ferie?

Gå en tur i Aarhus centrum og I vil hurtigt finde byens domkirke, som ligger centralt på Store Torv. Aarhus Domkirke, som med sine 93 meter er Danmarks længste, blev påbegyndt i 1201 i romansk stil, som man stadig kan se rester af i dag. Fra 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral udstyret med altertavle, døbefont og kalkmalerier.

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet

Aarhus Universitet er tegnet af arkitekten C.F. Møller og er kendt for sin interessante arkitektur og fine sammenfald med linierne i det omkringliggende parkområde. Gå en tur i den dejlige universitetspark og betragt de smukke bygninger. 

Elsebeth Egholms Aarhus

Elsebeth Egholms Aarhus

"Det første jeg tænker på, når jeg tænker på Aarhus er ’hjem’.  Jeg er opvokset i Aarhus – i Aarhus Nord – og jeg bor i Aarhus. Jeg har gået i skole i Aarhus og har taget min uddannelse i Aarhus og har min familie her." svarer Elsebeth Egholm om sine umiddelbare tanker om Aarhus. Følelsen af Aarhus som hjemby, er der nok også mange aarhusianere, tilflyttere og fraflyttere, som vil kunne nikke genkendende til.

Oplev kunsten i Aarhus

Oplev kunsten

Har du kunst i blodet, eller er interessen blot på vej? 

Så er du kommet til det helt rigtige sted. Ikke kun Aarhus, men hele Østjylland byder på et væld af kunstoplevelser med rig mulighed for at sammensætte din helt egen kunstrute. Fra innovative og flotte kunstmusser, lokale gallerier til håndværkernes egne værksteder - mulighederner er mange.

Byens gamle kvarterer

Aarhus er en by, som er kendetegnet ved en alsidighed, som ikke findes ret mange andre steder. De gamel bydele og kvarterer er meget forskellige, og det ældst bevarede kvarter, Latinerkvarteret, opstod helt tilbage i slutningen af 1400-tallet.