Strande, skove og søer i og omkring Aarhus

Grønne Udflugtssteder

Tag familien, madpakken og vandreskoene på og drag på eventyr i Aarhus' mange flotte og grønne udflugssteder. Du kan både tage soveposen med og sove under åben himmel eller i et af de mange shelters. Vil du have den fulde oplevelse, skal du huske fiskestangen og brænde til bålet. Du kan nemlig fiske de fleste steder og tilberede din aftensmad på bålpladserne.

Oplevelser i det fri for hele familien

I naturskønne omgivelser lige udenfor Aarhus kan I afprøve jeres fiskeevner i Harlev Put & Take, hvor det gælder om at få kilde- eller regnbueørreder på krogen. Er I mere til grønt end blåt, er der nok at kigge på i Botanisk Have, hvor der er en stor samling af træer, buske og blomster.

Tag madpakken med på turen i Aarhus

Tag madpakken med

I skoven syd for Aarhus finder du en overdækket plads med borde og bænke, hvor du og din familie kan slå jer ned med den hjemmelavede madpakke. 
Her er samtidig masser af plads til at lege eller spille bold, medens mor og far bliver færdige med maden.  Naturcenter Ørnereden, Marselisborg skov, Ørneredevej

Væksthusene i Botanisk Have - en naturoase i midtbyen

Væksthusene i Botaniske Have

Der er fisk, en ål og en enkelt papegøje. Og der er bl.a. appelsintræer og kaffetræer, kanel og kardemommebuske. Væksthusene ligger lige ved siden af Den Gamle By og kan derfor kombineres med et besøg der.

Væksthusene i Botanisk Have - en naturoase i midtbyen

Se fører og tudser ved søer og åer tæt på Aarhus

Se Fugle, tudser og frøer!

Du kan fange tudser i søen, eller få et udkig fra et af fugletårnene, og se de mange fugle, som har bygget reder i sivene.  Årslev Engsø, Søskovvej, Brabrand 

Kom tæt på dyrene i Dyrehaven i Aarhus

Vilde dyr i Dyrehaven

Her kan du se dådyr, hjorte og vildsvin løbe rundt og lege med hinanden. Du må også gerne fodre dyrene med frisk frugt og brød.  Du finder Dyrehaven i Marselisborg Skov syd for Aarhus, og der er gratis adgang fra solopgang til solnedgang. 

 

Se 'din' hest vinde

Se 'din' hest vinde!

Spiller du på den hurtigste hest, vinder du, så tag mor og far med og oplev den ægte væddeløbsstemning.

Naturhistorisk Museum

Findes der farlige dyr i Danmark?

Findes der farlige dyr i Danmark og har krokodiller sten i maven?

Biologer og naturvejledere på Naturhistorisk Museum er altid klar med spændende historier om dyr og natur. Du kan også gå på opdagelse på museet og finde svar på mange spændende og interessante spørgsmål. 

I Den globale Baghave kan du f.eks. komme tæt på det ufattelige mylder af planter og dyr og naturens mange forskelligheder, som findes på vores jord.

Få dejlig frisk luft med de mange udendørsaktiviteter i Aarhus

Udendørsaktiviteter i Aarhus

I vand og på land - det er bare med at komme af sted, for de mange aktiviteter står og venter på at blive oplevet både i og omkring Aarhus. 

Planlæg din cykelferie online

Planlæg din cykeltur online

I dag er det ikke nødvendigt at have kort med på cykelturen. Der findes mange tjenester, som gør det muligt at planlægge ruten digitalt, før du tager af sted.

Cyklistforbundet

Ud i naturen

Ud i naturen

Aarhus ligger smukt placeret i en grøn dal omgivet af skove og strand.  Både mod nord og syd er der mulighed for strandliv, byens parker indbyder til afslapning og solbadning, og skovene giver mulighed for fysisk aktivitet såsom løb og cykling.

Oplev de smukke søer og åer i og omkring byen

Søer og åer

I og omkring Aarhus er der mange vandområder, der kan give dig et pusterum fra den stressede hverdag. Flere af stederne findes der vandreruter, som leder dig rundt i smuk natur.

Nyd en dag i naturen i Aarhus

Skove og grønne frirum

Skovene i og omkring Aarhus giver mange muligheder for at nyde naturen, mens du tager en frisk gåtur, vandrer, løber, bygger huler eller cykler. Mulighederne er mange i skovene, som også er oplagte til en god skovtur i de skønne omgivelser sammen med familie og venner.

Strand, sand og vand - altsammen tæt på Aarhus

Strande i Aarhus

Strandene nord og syd for byen er østvendte strande, smukt beliggende tæt på skovbevoksning og bebyggelse, lette at komme til, gode parkeringsmuligheder og med roligt vand velegnet for familier med børn.

Udforsk midtbyen til fods

Udforsk midtbyen til fods

Størstedelen af det centrale Aarhus er nemt at komme rundt i - til fods. Der er mange gågader, mange små gader, åbne pladser og torve og bilfri områder.

Skal du shoppe er det bedst at gå rundt i byen på Strøget, der strækker sig fra shoppingcentret Bruun´s Galleri bag Banegården til Domkirken, byens torve og i Latinerkvarteret. Langs den genåbnede Aarhus Å finder du et levende og indbydende cafémiljø.

Nyd den flotte natur i og omkring Aarhus

Grønne oaser

Aarhus har mange grønne områder og parker, hvor hele familien kan fordrive tiden. 

Naturen i og omkring Aarhus

I Aarhus er naturen til stede overalt. Byen er tæt omkranset af skov og strand, og inde i selve byen er her masser af store parker og små oaser, så uanset om du er i humør til at slappe af eller har lyst til en frisk gå-, løbe- eller cykeltur i smukke omgivelser, er der rige muligheder.