Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Fredag den 19. april: Påskehimlen

Idehistoriker og astronomformidler Anders Ladefoged Christensen fortæller denne aften om påsken og Månens betydning i den kristne tradition. Der bliver også set på den aktuelle stjernehimmel, om der er nogle planeter synlige for tiden. Aftenen slutter med stemning under stjernerne.

Lørdag den 18. maj: Postkort fra rummet

På denne dag er det 50-årsdagen for opsendelsen af Apollo 10. Idehistoriker og astronomformidler Anders Ladefoged Christensen vil bl.a. tale om det det kendte billede ”Earthrise” også kendt som billedet, hvor Jorden står op. Der bliver også set på den aktuelle stjernehimmel, og om der er nogle planeter synlige for tiden. Aftenen slutter med stemning under stjernerne.

Mandag den 17. juni: Sommerhimlen og de lyse nætter

Om sommeren har vi lyse nætter her i Danmark, men hvad er de lyse nætter for et fænomen? Kan vi se planeter alligevel? Planetarieinspektør Aase Roland Jacobsen fortæller om sommerhimlen og om, hvornår kan vi  igen nyde synet af stjernerne på den mørke nattehimmel.

Tirsdag den 16. juli: Om månelandingen i 1969

I år er det 50 år siden opsendelsen af Apollo 11, hvor Neil Armstrong gik de berømte første skridt på Månen.  Idehistoriker og astronomformidler Anders Ladefoged Christensen fortæller om denne store begivenhed og betydningen i historisk sammenhæng. Vi ser også på den aktuelle stjernehimmel, og om der er nogle planeter synlige for tiden.

Torsdag den 15. august: Stjerneskud og stjerneskudssværme

Enhver som nyder en stjerneklar nat kan fascineres over stjerneskud. Normalt vil man kunne opleve 6-7 stjerneskud i timen. Stjerneskud er kosmisk materiale, som ved mødet med Jordens atmosfære brænder op og giver det karakteristiske kortvarige lysspor over himlen. Men hvad er forskellen på et stjerneskud, ildkugler og stjerneskudssværme, og kan man egentlig fange et stjerneskud? Det og meget andet giver planetarieinspektør Aase Roland Jacobsen svar på denne Fuldmåneaften.

Kom i god tid 

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Som noget nyt åbner udstillingerne kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 60 kr. og kan købes i museets webshop. Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Alle arrangementer slutter med musik under stjernehimlen. 

#sciencemuseerne #visitaarhus

Åbningstider / Tidspunkter

16/07/2019 - 16/07/2019 Tirsdag 20:00
15/08/2019 - 15/08/2019 Torsdag 20:00

Pris

Billetpriser

60.00 DKK

Del denne side

Opdateret af:

VisitAarhus info@visitaarhus.com
 

Kontakt

Adresse

Steno Museet
C.F. Møllers Allé 2
8000 Aarhus C

E-mail

Telefon

+45 87155415

Fakta

  • Type

    • For børn

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.202758312225
Latitude : 56.165519025389