VisitAarhus
Frivillig krydstogtvært i Aarhus med Ask Me-skilt

At give et smil og få et smil

Mød Nada

Af Kirsten Vestergaard

Hun er bestemt ikke nogen novice, når det gælder frivilligt arbejde.

Nada Hawa er spejderleder i det Danske Spejderkorps og gymnastikinstruktør. Hun er formand for Viby Skoles bestyrelse, livredder i svømmehallen, bestyrelsesmedlem i Viby Gymnastikforening og aktiv i Muskelsvindfonden. CV´et er fuldt af frivillige opgaver og kompetencer. Desuden står der om få måneder 'Lærer' på det. Sammen med en uddannelse som pædagogisk assistent.

Det har været noget særligt at være ReThinker, fordi det foregår i hele min by. Det betyder meget for mig at være en del af noget større

På den private front står der, at Nada er 35 år og født i Libanon. Hun har boet i Danmark, siden hun var to år. Børnene er syv og ti år, og de er med til det meste.

Og så er der jo lige Aarhus2017. Der er fart over Nada, når hun begejstret fortæller. Smilet er stort, og det er tændt hele tiden: “Det har været noget særligt at være ReThinker, fordi det foregår i hele min by. Det betyder meget for mig at være en del af noget større.”

At gøre noget for andre - sammen med andre

Nada blev opmærksom på ReThinkers i efteråret 2016. Hun havde sammen med sin datter meldt sig til at gå i åbningsoptoget med et lille skib i hænderne. Da hun så på hjemmesiden, at hun kunne blive ReThinker og dermed en større del af det hele, blev hun nysgerrig. Selvom der var travlt på studiet, med familien og alle de andre frivillige opgaver, blev der tid til ReThinker-opgaver på bl.a. Røde Orm, Min Legeplads og som krydstogtsvært.

På Røde Orm tjekkede jeg billetter og tog imod publikum ved en tribune, stak dem et smil og sagde 'god fornøjelse'. Desværre blev en forestilling aflyst pga. regn, men alligevel fik jeg et smil tilbage, da gæsterne gik hjem. Der var ingen sure miner”, fortæller Nada.

Den største glæde har været at gøre noget for andre. Med Nadas ord lyder det på ingen måde som en kliché. For hende er det en selvfølge, at alt hvad man gør, gør man for andre. Man gør det for at bidrage. Derfor bliver hun lærer, og derfor er hun frivillig i så mange sammenhænge: “Det, jeg godt kan lide, er, at det er FOR mennesker SAMMEN med mennesker. Alle frivillige er der for det samme. Vi går ind til det med samme gejst og indstilling. Vi vil gerne være der, og vi vil gerne være der sammen”, uddyber hun.

En af de sjove oplevelser var, da en flok krydstogtsturister i juni måned forundrede spurgte, hvorfor der var så mange unge søfolk i Aarhus. Også her var smilene brede, da de fik forklaringen: De unge er skam ikke søfolk. De er studenter med studenterhue!

Stolt over at være med

At være frivillig ReThinker har føjet nye kompetencer til Nadas CV. Især er hun glad for at have lært, hvordan store arrangementer planlægges, hvad der sker backstage, og ikke mindst hvordan man holder hovedet koldt, så det hele glider med godt humør: “Jeg er stolt over, at jeg har været med til at repræsentere Aarhus2017. Med T-shirten på oplever man et særligt fællesskab med de andre og med sin by. Jeg vil aldrig glemme det”.

For Nada har det været et ekstra plus, at hun har kunnet være et eksempel på, at også muslimer gerne vil spille en stor og positiv rolle i den by, hvor de bor.