VisitAarhus
Master Class Focus Skyline

MasterClass Focus

Master Class Focus stiller vi skarpt på en række relevante temaer, som vi ud fra vores erfaring og netværk, ved kan udvikle sig til knaster, hvis de ikke bliver håndteret. Vi har inviteret fagpersoner og eksperter for det gældende tema til at hjælpe med at sætte fokus på områderne.

Fokus på temaer indenfor frivillighed

Master Class Focus er for dig, der gerne vil gå i dybden med et tema og blive inspireret af fagfolk og eksperters holdninger og viden indenfor temaet.

Vi kender alle til at misforståelser, der kan få situationer kan optrappe, at frivilligkoordinatoren sidder med for meget arbejde og ikke kan få timerne til at række. Eller manglende engagement i foreningerne så det igen og igen er Tordenskjolds soldater, der stiller op. 

Der findes mekanismer til at takle disse situationer. Vi giver dig værktøjer, så du kan handle og perspektivere dit mulighedsfelt.

Læs mere og tilmeld dig vores forskellige Master Class Focus:  

 

Master Class Focus
Dilemmaer, konflikter og adfærd

Gruppedynamikken hos en flok frivillig er mangfoldig, og kan ind imellem, opleves som "det vilde vesten".

På denne Master Class Focus får du inspiration til hvorledes du kan skabe gode forhold for frivilligheden. Gennem tydelige rammer og kommunikation, skaber du den bedst tænkelige kultur og det bedste grundlag for et frugtbart samvær og arbejde.

Du vil få indblik i hvordan du i tide kan reagere og dermed mindske grundlaget for konflikter. Du får viden om at spotte en uhensigtsmæssig adfærd som kræver handling, og om hvordan du håndtere denne adfærd som kan true fællesskabet.

Onsdag den 25. august 2021 kl. 8.30 - 12.00

Gæsteunderviser: Vibeke Haldrup, Chefkonsulent hos Højmanns, specialister i psykisk arbejdsmiljø
Master Class Focus
Tillid - et ord er et ord!

Tillid er en forudsætning og en grundlæggende værdi når du arbejder med frivillige. Det er nødvendigt for uddelegering af ansvar, og troen på det bedste i andre! Tillid er heldigvis Danmarks største x-faktor! Vi har på denne Master Class Focus inviteret tillidseksperten professor Gert Tinggaard Svendsen til at tale om tillid.

Gert er kendt for citatet ”Kontrol er godt, men tillid er billigere”. Tillid er Danmarks usynlige råstof og det gælder om at passe på dette råstof og få det til at yngle. Gert vil lede os sikkert igennem teorier, fakta og baggrunde for den høje tillid i Danmark. 

Onsdag den 22. september 2021 kl. 8.30 - 12.00

Gæsteunderviser: Tillidsekspert Gert Tinggaard Svendsen, Professor på Statskundskab
Master Class Focus
Glæde og engagement i foreningen

Hvordan kan det være at Beder Malling Idrætsforening (BMI) gang på gang er blevet nomineret til årets forening? Hvordan arbejder de i BMI og Sager der Samler med motivering af de frivillige? Hvordan engageres de frivillige i opgaverne i de to foreninger?

Foreningsdeltagelsen og frivilligheden er generelt både stabil og høj i Danmark, men ofte fylder snakken om udfordringer i forhold at rekrutterer og fastholde frivillige. Det kan være hensigtsmæssigt at gentænke de nuværende frivilligbegreber og være nysgerrig på hvad der driver og tiltrækker fremtidens generationer og typer af frivillige.

Tirsdag den 28. september 2021 kl. 8.30 - 12.00

Gæsteunderviser: foreningsudvikler Christine Winding-Lauritzen fra BMI Egelund og Anne Meta Nielsen, der er foreningsfrivillig i Favrskov og 'hverdagsaktivist' i ”Sager der Samler”. 

Godt at vide

 

Pris pr. Master Class Focus: 1.995,- ekskl. moms

(Forening med ulønnet personale sær-pris 995,- ekskl.moms)

 

Sted: Frivilliglokalet GeLinde,

Adresse: Mindet 6D, 1. sal, 8000 Aarhus C

Tilmeldingen er bindende. Vi forbeholder os retten til at aflyse arrangementet ved for få tilmeldte og vil i dette tilfælde tilbagebetale beløbet.