VisitAarhus

FAQ for ReThinker

Få svar på dine spørgsmål om at være frivillig ReThinker

Hvordan kommer jeg i gang?

Det er nemt og hurtigt at tilmelde sig som frivillig ReThinker.

Klik her for at skrive dig op.

Når du har skrevet dig op, begynder du at modtage ReThinker nyhedsbreve. Heri kan du orientere dig om aktuelle opgaver, arrangementer og udflugter, som du kan deltage i. 

Hvad kræver det af mig at være frivillig?

Det allervigtigste er, at du har lyst og overskud til at være frivillig ReThinker. Opgaverne er mange og forskelligartede, og du vælger helt selv, hvad du ønsker at deltage i. Nogle arrangementer kan kræve særlige forudsætninger, men vi hjælper til med at matche dig efter interesse og kompetencer.

Hvor meget tid kræver det?

Det er altid op til dig, hvor meget eller hvor lidt du vil give af din tid som frivillig. Der kan være perioder, hvor du er meget aktiv og andre perioder, hvor du skruer ned. Det afhænger også af, hvilke arrangementer du tilmelder dig. Nogle opgaver varer få timer, hvorimod andre strækker sig over en meget længere tidsperiode.

Hvornår må man være frivillig?

Der gælder forskellige regler på området, og vi har derfor lavet nedenstående oversigt som kan rådgive dig. Følgende er hentet fra siden: www.frivillighed.dk.

 

Oversigt:

 

Dagpenge og efterløn
Du bør altid tale med din A-kasse, før du går i gang med de frivillige opgaver eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i opgaverne/aktiviteten med Fonden. Du bør så vidt muligt få en skriftlig godkendelse fra A-kassen.
 

Kontanthjælp
Som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til udførelse af frivilligt arbejde.
Du bør dog altid tale med sagsbehandler, før vedkommende går i gang med det frivillige arbejde eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i arbejdet/aktiviteten med Fonden. Du bør så vidt muligt få en skriftlig godkendelse fra sagsbehandleren.
 

Sygedagpenge
Som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til udførelse af frivilligt arbejde.Du bør dog altid tale med sagsbehandler, før vedkommende går i gang med det frivillige arbejde eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i arbejdet/aktiviteten med Fonden. Du bør så vidt muligt få en skriftlig godkendelse fra sagsbehandleren.
 

Førtidspension
Som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til udførelse af frivilligt arbejde. Kan dog i et vist omfang indgå i kommunens løbende vurdering af, om du har forbedret din erhvervsevne, og hvis du er i tvivl, kan det derfor være en god ide at du kontakter kommunen, før du går i gang med det frivillige arbejde eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i arbejdet/aktiviteten med Fonden.
 

Folkepension
Ingen begrænsninger i forhold til udførelse af frivilligt arbejde.
 

Fleksjob
Du bør altid tale med sagsbehandler, før du går i gang med det frivillige arbejde eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i arbejdet/aktiviteten med Fonden. Du bør få en skriftlig godkendelse fra sagsbehandleren.
 

Ressourceforløb
Som udgangspunkt ingen begrænsninger i forhold til udførelse af frivilligt arbejde. Kan dog i et vist omfang indgå i kommunens løbende vurdering af, om vedkommende har forbedret sin erhvervsevne, og hvis vedkommende er i tvivl, kan det derfor være en god ide at den frivillige kontakter kommunen, før vedkommende går i gang med det frivillige arbejde eller aktivitet, og inden der aftales ændringer i arbejdet/aktiviteten med Fonden.

 

Kilder: http://frivillighed.dk/guides/regler-for-frivillige-paa-offentlige-ydelser, Lov om Arbejdsløshedsforsikring og Bekendtgørelse om fradrag i arbejdsløshedsdagpenge mv.

 

Vi anbefaler

Det kan være relevant at oplyse, at Fonden VisitAarhus er en selvstændig juridisk enhed i form af en erhvervsdrivende fond (og altså ikke lig Aarhus Kommune).

Det burde ift. dagpengelovgivningen ikke have betydning for vurderingen, om det er en kommunal eller privat organisation som den frivillige udfører aktiviteter/ulønnet frivilligt arbejde for.


MEN hvis a-kassen tillægger dette betydning vil det i hvert fald stå klart for a-kassen, at der er tale om en selvstændig juridisk, privat enhed, hvis du oplyser dette.

Du kan evt. give a-kassen vores cvr-nr. 17579339, og dermed slå Fonden op i cvr-registret, hvor dette fremgår.

Hvordan er jeg dækket forsikringsmæssigt, når jeg udfører frivilligt arbejde?

 

Først og fremmest skal du passe på dig selv, når du er frivillig, men generelt kan man sige, at det er en god idé, at du tegner en fritids- og ulykkesforsikring, når du udfører frivilligt arbejde.

 

VisitAarhus har tegnet en forsikring, men vi kan desværre ikke garantere, at du er dækket, da der altid vil blive foretaget en konkret vurdering, og VisitAarhus må ikke selv foretage vurderingen. Skulle der ske dig noget, mens du er frivillig, så er det nemlig op til arbejdsskadestyrelsen at vurdere, hvorvidt du er dækket af VisitAarhus' forsikringer.

 

Det kan også være, at vi blot har formidlet kontakten til det projekt og/eller arrangement, hvor du er frivillig, og her skal du være opmærksom på, at det er den ansvarlige projektejer og ikke VisitAarhus, som har ansvaret for at have tegnet en forsikring. I disse tilfælde er vi således alene formidler af projektejers forespørgsel om udførelse af de nævnte frivilligopgaver.

 

Det betyder at det er projektejer, der har ansvaret og instruktionsbeføjelsen i forhold til dig og de opgaver, som du måtte udføre som frivillig på dette projekt.

 

Skulle der ske skade på nogle af dine ting, er det i udgangspunktet din egen forsikring, som skal dække. 

Vi anbefaler derfor, at du tjekker med din private forsikring, hvordan du er forsikringsdækket, hvis du kommer til skade som frivillig, eller hvis du forvolder skade på andre eller deres ting.

Persondata- og cookiepolitik

Læs om, hvordan vi behandler dine personlige oplysninger her