Aarhus' historie

Aarhus er en af nordens ældste byer, men er i dag en af de yngste på grund af aarhusianernes gennemsnitsalder, som igen skyldes det rige studieliv i byen. Aarhus er nemlig en studieby, som har en historie, der allerede begyndte da vikingerne brugte byens placering til at etablere datidens Aros.

I dag kan du finde mange beviser på Aarhus' rige historie rundt om i byen.

Aarhus' oprindelse

Udgravninger viser at Aarhus er opstået omkring år 770 af vikingerne, hvor byens placering omkring hav og å har spillet en central rolle.

Der er løbet meget vand gennem Aarhus Å siden dengang, og Aarhus er i dag en by med over 300.000 indbyggere. Byen emmer af liv og udvikler sig hele tiden.

Aarhus' historie

Byens historie

Aarhus er smukt placeret i et typisk østjysk landskab i en grøn dal omkranset af skov og strand. 

Vikingeliv i Aarhus

Aarhus blev grundlagt i vikingetiden, og vi kan stadig finde spor af de mennesker, som valgte at slå sig ned ved Aarhus Å’s munding.

Gamle gadenavne som Volden og Graven siger noget om byens begrænsning. Det var her vikingebyen havde et bomærke for at beskytte sig mod fjender.

Museums Kopi Smykker

Museums Kopi Smykker

Museums Kopi Smykker fremstiller autentiske reproduktioner af smykker fra oldtiden hovedsageligt fra de skandinaviske lande

Det gamle Aarhus

Aarhus har mange historiske kvarterer, som er en integreret del af de moderne dele af byen.

Latinerkvarteret og Møllestien skiller sig ud med toppede brosten og smukke huse, der er præget af ældre arkitektur. Her er en afslappet og lidt mystisk stemning, som du kun kan opleve ved selv at besøge dem.

Latinerkvarteret i Aarhus

Byens gamle kvarterer

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus, og opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan du finde designertøj og brugskunst til individualister i byens gamle kvarter.

Kirker i Aarhus

I Aarhus er der mulighed for at følge udviklingen inden for kirkebyggeri gennem 1000 år.

Byen har både gamle og moderne kirker, hvor de sidste primært er et resultat af byens vækst.

Kirkerne er opført i mange forskellige byggestile, og du kan derfor opleve lidt af hvert i Aarhus' kirker.

Kirkelivet i Aarhus

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke er rekordindehaver i Danmark på mange områder: Det er den længste kirke, den har flest kalkmalerier og det største orgel, og så har den en trefløjet altertavle, som regnes for Danmarks kunstnerisk største middelalderklenodie. Derudover er kirken også Aarhus' højeste bygning

Vor Frue Kirke i Aarhus

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken. Kryptkirken er Aarhus' ældste fra 1060 og har nordens ældste hvælvede rum