DOKK1

Kunst og arkitektur i Aarhus

Er du kunstinteresseret, har Aarhus rigtig mange oplevelser inden for både kunst og arkitektur. Du kan helt sikkert få mange timer til at gå i Aarhus og omegn, hvad enten det er kunsthåndværkere, små gallerier eller de store kunstmuseer, der trækker.

Tager du udgangspunkt i hjertet af Aarhus, finder du Aarhus' topattraktion inden for kunst - ARoS Aarhus Kunstmuseum. Museet byder på helt unikke oplevelser fra et kig ud over byen i Your rainbow panorama til en tur i den mørke kælder med de 9 rum.

Men også mange andre arkitektoniske perler venter dig i Aarhus. Se et lille udpluk nedenfor.

ARoS Aarhus Kunstmuseum
Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke er rekordindehaver i Danmark på mange områder: Det er den længste kirke, den har flest kalkmalerier og det største orgel, og så har den en trefløjet altertavle, som regnes for Danmarks kunstnerisk største middelalderklenodie. Derudover er kirken også Aarhus' højeste bygning

Vor Frue Kirke i Aarhus

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken. Kryptkirken er Aarhus' ældste fra 1060 og har nordens ældste hvælvede rum

Byens helt nye kultur- og multimediehus - Dokk1

Dokk1

Byens nye naturlige samlingssted ligger på Aarhus Havn og har bibliotek, borgerservice, café, børneområder, kunstværket Gongen på 7,5 m og meget mere.

Aarhus Ø

Aarhus Ø

Besøg det nye trendy byområde Aarhus Ø med ø-haver, udkigstårn, isbjerget, havbane og meget mere.