DOKK1

Kunst og arkitektur i Aarhus

Er du kunstinteresseret, har Aarhus rigtig mange oplevelser inden for både kunst og arkitektur. Du kan helt sikkert få mange timer til at gå i Aarhus og omegn, hvad enten det er kunsthåndværkere, små gallerier eller de store kunstmuseer, der trækker.

Tager du udgangspunkt i hjertet af Aarhus, finder du Aarhus' topattraktion inden for kunst - ARoS Aarhus Kunstmuseum. Museet byder på helt unikke oplevelser fra et kig ud over byen i Your rainbow panorama til en tur i den mørke kælder med de 9 rum.

ARoS

ARoS Aarhus Kunstmuseum er hovedmuseet inden for kunst i Aarhus med permanente såvel som særudstillinger fra både ind- og udland.

Museets vartegn er det berømte Your rainbow panorama, som hurtigt er blevet et af Aarhus' vartegn.

ARoS har en samling på over 9000 værker, egen museumsbutik samt en restaurant, som byder på et blik ud over en stor del af byen.

Boy er også et af museets kendetegn, og er et absolut 'must see', når man er i Aarhus. 

 

 

 

 

Kunsten i Aarhus

 

Overalt i Aarhus møder du kunsten. Naturligvis på Kunstmuseet ARoS men også på flere af de andre museer, i bybilledet i form af de mange arkitektoniske perler og ikke mindst små og store gallerier, kunsthåndværkere og meget mere.

 

En kunstoplevelse du saktens kan udvide med mange oplevelser i hele Østjylland, og derved sammensætte din helt egen kunstrute. 

ARoS, Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Er du kunstinteresseret byder ARoS på oplevelser ud over det sædvanlige - og ikke mindst også på en skøn udsigt ud over byen øverst i regnbuen.

 

Kunst og arkitektur

Besøg museer med fokus på kunst og arkitektur, oplev de mange arkitektoniske bygninger og miljøer og se de mange forskellige vinkler byen præsenterer kunst og arkitektur på.

 

Du kan opleve kunsten overalt i Aarhus - nyd den overalt på din vej rundt i byen og de mange kunstmiljøer.

Oplev kunsten

 

Visioner på Arkitektskolen

Har du lyst til at se og følge sidste nyt inden for arkitekturen, er det altid en god idé at starte med et besøg på Arkitektskolen i Aarhus.

Architecture Moves

Oplev netop nu projektet Architecture Moves, som dykker ind i visioner for fremtiden i Aarhus og hele Region Midtjylland.

Arkitektskolen Aarhus

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke er rekordindehaver i Danmark på mange områder: Det er den længste kirke, den har flest kalkmalerier og det største orgel, og så har den en trefløjet altertavle, som regnes for Danmarks kunstnerisk største middelalderklenodie. Derudover er kirken også Aarhus' højeste bygning

Vor Frue Kirke i Aarhus

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken. Kryptkirken er Aarhus' ældste fra 1060 og har nordens ældste hvælvede rum

Byens helt nye kultur- og multimediehus - Dokk1

Dokk1

Byens nye naturlige samlingssted ligger på Aarhus Havn og har bibliotek, borgerservice, café, børneområder, kunstværket Gongen på 7,5 m og meget mere.

Aarhus Ø

Aarhus Ø

Besøg det nye trendy byområde Aarhus Ø med ø-haver, udkigstårn, isbjerget, havbane og meget mere.