Aarhus, er blevet placeret som must-visit destination 2017 hos bl.a. Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo

Aarhus

I Aarhus, Jyllands hovedstad og Danmarks anden største by, er roserne de seneste år væltet ned over Aarhus. Topplacering som must-visit destination 2017 hos Vogue, Lonely Planet, CNN, National Geographic og Momondo gør, at alle taler om Aarhus. Danmarks second city er i en rivende udvikling, og nu med titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 er verdens øjne rettet mod Aarhus.

De mange unge og studerende gør, at du i Aarhus altid bliver mødt af en livlig og dynamisk stemning i gadebilledet. Inden for gåafstand finder du attraktioner og museer i verdensklasse, en innovativ og mangfoldig gastronomisk scene, shopping i charmerende kvarterer, hav, strand og skov. 

Med store events, internationalt anerkendte festivaler, historisk og moderne arkitektur og en mangfoldig underskov af oplevelser, er Aarhus destinationen, der har det hele!

Planlæg din ferie i Aarhus

Aarhus – Europæisk Kulturhovedstad i 2017

Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017, året var fuld af oplevelser og masser af unikke kulturarrangementer. 

Kulturhovedstad 2017 var et samarbejde på tværs af region Midtjylland, hvor Aarhus i samarbejde med den øvrige region præsenterede aktiviteter og events på tværs af hele regionen.

Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad i 2017

Aarhus, Europæisk Kulturhovedstad

2017 var et år fuld af oplevelser, begivenheder, nye og tværgående samarbejder på tværs af kulturer, byer og mennesker.


Aarhus is among the best places to travel in 2016

Aarhus blandt de bedste rejsedestinationer 2016

The Travel + Leisure shows here the 50 biggest, buzziest destinations to visit 2016 - Aarhus is number 17!

TOP attraktioner i Aarhus

TOP attraktioner i Aarhus

Hvad du absolut skal se, når du er i Aarhus! De mest populære attraktioner er blandt andet Den Gamle By, ARoS, Moesgaard Museum, Musikhuset Aarhus, men også mange andre kulturoplevelser venter i Aarhus.

Hvad kendetegner Aarhus?

Vigtigst er dog de mere end 330.000 mennesker, der bor og ikke mindst lever i Aarhus. I en by med en lang historie, har vi med Danmarks yngste befolkning opnået det helt rigtige mix af dybe rødder, højt vidensniveau og en bankende puls.

Brændstoffet

Brændstoffet for Aarhus er det høje ambitionsniveau og vores store lyst til at gentænke Aarhus som by og den verden, vi lever i.

I Aarhus ved vi, at store hjerner tænker forskelligt, og at alle vores succeser ikke er tilfældige, men er opnået på baggrund af stor viden og målrettet arbejde.

Viden og uddannelse i Aarhus

Viden og uddannelse

Uddannelsesinstitutionerne i Aarhus tiltrækker hvert år stadig flere unge til byens mange uddannelser. Aarhus har landets højeste koncentration af studerende og et levende studiemiljø, fordi de fleste uddannelsesinstitutioner ligger i centrum. 

Verdens bedste erhvervsklima

Danmark ligger traditionelt i top 3 i de anerkendte internationale rankings over de mest attraktive lande i verden at investere, oprette og drive virksomhed i.

Inden for vedvarende energi er Aarhus blandt verdens førende. F.eks. er der intet andet sted i verden, hvor man har en lignende koncentration af virksomheder, der dækker hele værdikæden i design, udvikling og produktion af vindmøller. 

Aarhusområdet har desuden en af Europas stærkeste koncentrationer af højtudviklede aktører inden for fødevarebranchen, 

Og - Aarhus Havn er Danmarks internationale havn. I de seneste år har den udviklet sin position som Danmarks største containerhavn, og giver god mulighed for at selv de største krydstogtskibe kan lægge til i Aarhus.

Havvindmøller. Vedvarende energi er et af Aarhus' fokusområder

Energi, klima og miljø

Business Region Aarhus er hjemsted for en række markedsledende virksomheder inden for cleantech-området. Området dækker over miljøvenlig produktion ved brug af blandt andet vedvarende energi. 

Aarhus historie

Aarhus er en af de ældste byer i norden og er i dag samtidig en af de yngste byer, hvis man kigger på aarhusianernes gennemsnitsalder.

Dette skylde, at Aarhus har et meget rigt studieliv, og Aarhus er dermed en studieby, som har en historie, der allerede begyndte, da vikingerne brugte byens placering til at etablere datidens Aros.

Aarhus' historie

Aarhus' historie

Aarhus kan dateres helt tilbage til omkring år 770, hvor hav og å spillede en stor rolle for hvor, vikingerne nedsatte sig.