Gå til indhold
Skanderborg

Ferie i Skanderborg og Ry

Foto: Per Bille

Skanderborg og Ry er hyggelige købstæder midt i Søhøjlandet med masser af lokalt liv og midt i en fantastisk smuk natur. Alt er tæt på og både butikker, spisesteder og attraktioner ligger her inden for gåafstand.

Find de gode ferieoplevelser i Skanderborg

På en slentretur i Skanderborg kan du nyde de fine gamle huse i Borgergade, opleve skiftende udstillinger i Kulturhuset og snuppe en kop kaffe på en af byens mange hyggelige caféer.

Du kan også tage en svømmetur i det nye Bybad i Byparken bag kulturhuset eller tage børnene med på byens nye fantasifulde legeplads, Sløngel Pladsen.

Himmelbjerget er ikke kun et stor vartegn for Silkeborg, men også for Skanderborg. Tag turen hertil og nyd den skønne udsigt ud over hele Søhøjlandet.

Besøg også Slotsbanken med Skanderborg Slotskirke og få den flotte udsigt over Skanderborg Sø eller gå en tur gennem Skanderborg Dyrehaves smukke bøgeskov, der hver sommer samler 40.000 musik- og livsglade mennesker til Danmarks smukkeste festival Smukfest.

I Dyrehaven ligger også Skanderborg Bunkerne, som under 2. verdenskrig var stedet, hvor tyskerne havde deres danske hovedkvarter.

Ry og den smukke natur

Hygge i Ry ved Gudenåen

Hygge i Ry ved Gudenåen

Foto: Per Bille

Verdens smukkeste Ry finder du i Aarhusregionen. Smukt placeret lige ved Gudenåen ligger den lille hyggelige stationsby, som en perle i Søhøjlandet. Ry er en livlig handelsby med hyggelige spisesteder, specialbutikker og flere kunsthåndværkere. Tag en pause ved Ry Marina og nyd en kop kaffe, en vand eller et glas vin og den skønne udsigt ud over både by og vand.

Fra Ry Marina kan du hoppe på en af Hjejleselskabets turbåde "Turisten" til Himmelbjerget, eller leje kanoer, kajakker eller solbåde til sejlture på Gudenåen.

Tag badetøjet med og hop i en af de dejlige badesøer ved Ry. Her ligger bl.a. Knudsø med hele to badestrande, begge med Blå Flag og tæt på, kan du også booke en dejlig badeferie på et af Jyllands bedste badehoteller, Knudhule Badehotel.

Udforsk mulighederne i Skanderborg

Skanderborg og Ry - byer i Søhøjlandet

Himmelbjerget midt i Søhøjlandet

Attraktioner

Museer, naturoplevelser, kunst

Ry Kanofart på Gudenåen

Aktiviteter

Sport, badesøer, bådudlejere, legepladser o.l.

Knudhule Badehotel i Ry

Overnatning i Skanderborg

Hotel, vandrerhjem, camping, B&B, Shelters o.l.

Det røde I - turistinformation

Find oplevelser, transport, overnatning, events o.l.

Share your moments with us: