Gå til indhold
©  Foto:

Kunstmaler Anders Glob

Kunst maler. 
DAGBOG FRA SCOTLAND. Blæsten og de kæmpemæssige skyer, der ustandseligt glider ind over bjergene fra det store hav, solen , månen, stjernerne, regnen, sneen, stormen, tilsammen et mægtigt vidunderligt lys.

Det er Sutherland, det er Nord Vest Scotland. Hver vinter tager jeg til Sutherland, bor ude i bjergene i min bil.
Intet fjernsyn, ingen radio, ingen læsestof, ingen menneske  Kun mit papir, lærred og farver. Jeg har to ”atelierer” i Sutherland:” Strath Beg”, en forrevet øde ugæstfri bjergdal, hvor det altid regner.

Det er ofte et af de mest trøstesløse og fortvivlede steder på denne jord, men når det ser allerværst ud, viser der sig altid en lille regnbue, den siger: ”der er håb endnu”Hvad man også ved, når man opholder sig der i lang tid er, at det i løbet af sekunder kan forvandle sig til paradis på jord.Mit andet ”atelier” er ” The Secret Beach”, en afsides liggende strand, svær at finde, ikke let tilgængelig Store klipper vokser op af sandet, danner mægtige skulpturer. Klippehuler , hvor stenene  ser ud som om de lige er kommet ud af jordens indre, endnu varme og nyglasserede.

Forvredne former  som ligner dyr og mennesker fra jordens urtid.Det kæmpemæssige Atlanterhav, som to gange i døgnet skjuler det meste af stranden, og som næsten uafbrudt sender sine kæmpemæssige dønninger ind mod land, hvor de med tordnende brag knuses imod klipperne.The Secret Beach, stedet, og den hemmelige strand inde i mig selv.Lærredet, papiret er mødestedet mellem naturen og mig.
 
Det er der vi taler ,diskuterer og oplever sammen. Tager lærredet, papiret over, bliver der et billede ud af det. Maleriet er min dagbog, intuitivt, universelt.   Anders Glob. 

Share your moments with us: