©  Foto:

Den store Dag - Brudekjoler og bryllupper gennem tiden

Oplev en pragt af brudekjoler og bryllupstraditioner gennem de sidste 60 år. Tag en tur ned af Memory Lane til silkeborgensernes bryllupper fra 1960'erne til i dag på Museum Silkeborg.

I udstillingen Den store Dag, kan du og din kære dykke ned i og beundre de mange smukke kjoler, få silkeborgensernes egne fortællinger og blive klogere på traditionerne gennem tiden.

Her er rådhusbryllupper, kirkebryllupper, havebryllupper og festlige muslimske bryllupper. Gå på opdagelse i udstillingen og få de personlige historier fra det første møde til den store dag, hvor brylluppet står.

Brudekjolen

Kom bag om traditionen med brudesløret, den hvide kjole og meget mere. Hør om eftergilder, venneløjer, hestesko og mange andre traditioner, som kan høre brylluppet til. Der er hvide kjoler med slæb, korte kjole, lange kjoler, røde kjoler og grønne kjoler. Der er Lilly-modeller, det sidste nye fra TP-kjoler fra 2023, hjemmevævede og hjemmesyede kjoler og genbrug af ældre tiders kjoler. Der er blonder, flæser og silke.

Kjolerne og fortællingerne viser, hvordan tanken om det perfekte bryllup og den perfekte kjole varierer fra par til par fra det enkle til det storslåede, og hvordan moden har ændret sig gennem årene.

Du kan opleve udstillingen frem til den 22. oktober 2023.

Se, hvad andre deler på Instagram

#museumsilkeborg #visitsilkeborg #visitaarhusregion