Wagner og Bendtsen fra serien Dicte

Wagner og Bendtsen

Wagner

Wagner er efterforsker ved Aarhus Politi, og han er knalddygtig til sit job. Han har en udpræget sans for retfærdighed og bryder sig ikke om Dictes måde at blande sig på. Hans temperament kan løbe af med ham, men kun fordi han bliver utålmodig, og fordi han foragter dumhed og sjusk. 

Wagner har været skilt i fem år. Han havde ellers et godt liv med sin noget yngre kone, og sammen fik de sønnen Alexander. Men hans kone forelskede sig i en anden mand og flyttede til USA sammen med sønnen. Det har gjort Wagner ondt. Han er siden familiens opløsning blevet arbejdsnarkoman og tillader ikke sig selv noget sjovt. Han savner sin søn utrolig meget, men lader ikke nogen vide, hvordan han virkelig har det.

Wagner spilles af Lars Brygmann.

Bendtsen

Bendtsen er Wagners makker ved politiet og har i modsætning til Wagner ikke noget problem med kvinder. Hun er lesbisk og har et aktivt socialt liv. Hun dater og går i byen. Og hun deler gerne sine oplevelser med Wagner, som ikke altid er lige glad for at høre om Bendtsens eskapader. Men Bendtsen er dygtig og arbejdsom, og det kan Wagner lide.

Bendtsen ser det som sit mål at få Wagner til at nyde livet igen. De kan være barske ved hinanden, og ind i mellem bliver der talt med hårde ord. I virkeligheden er de to makkere nok mere ens, end de selv tror, og i bund og grund respekterer de hinanden dybt.

Bendtsen spilles af Ditte Ylva Olsen.

Skrevet af Dorte W. Høgh og Ida Maria Ryén til Dagbladet, tirsdag den 18. december 2012.

DICTE - en krimiserie i Aarhus

Del denne side

Dicte

Lær Dicte at kende

Besøg Dictes Aarhus

Besøg Dictes Aarhus