Tag på venindetur til Aarhus

Aarhus er den perfekte destination til en tur med veninderne. Hvad enten I er til shopping, kulturelle highlights, god mad eller strandhygge – Aarhus har faktisk det hele og endda i gåafstand!

Bo midt i byen

Tjek ind på et af Aarhus' lækre hoteller og lad jer forkæle. Bo centralt midt i Aarhus med kort afstand til byens attraktioner og restauranter, eller bo ved vandkanten, hvor I kan snuppe en morgendukkert i det friske hav.

Shop till you drop
Aarhus er kåret som Nordens bedste shoppingby, og der er virkelig noget for enhver smag. I det historiske Latinerkvarter er stemningen hyggelig med brostensbelagte gade, små hyggelige butikker, skjulte baggårde og designerbutikker. Gaderne huser alle de designere og mærker, du drømmer om – bl.a. New York-designeren Marc Jacobs, Mulburry, den danske designer By Marlene Birger og Isabel Marant. Shop unikke smykker i dansk design i AMOKsmykker og Karen Norup Smykker, dansk kunsthåndværk i 1+1 Textil og Designer Zoo.

Tæt på Latinerkvarteret finder du Magasin, som er et mekka for alle, der elsker shopping og er på jagt efter de nyeste trends. Magasin fører såvel danske som internationale brands og mærkevarer.

Midt på strøget ligger Aarhus´ ældste stormagasin Salling, som har et stort udvalg af varer til hele familien. Besøg det store delikatessen med specialiteter fra hele verden og snup en kop kaffe fra Starbucks.

Salling facade

 En tiltrængt pause

Bliver fødderne ømme og trænger I til en pause, byder Latinerkvarteret på hyggelige kaffebarer og små cafeer. Snup en god kop kaffe hos byens førende baristaer på La Cabre eller Great Coffee.

Melder sulten sig, kan I med fordel slå jer ned udenfor en af de små cafeer i Latinerkvarteret og nyde en lækker frokost og den pulserende stemning midt i byen. Slå jer ned i hyggelige rammer på Langhoff&Juul, eller slå jer ned blandt de lokale aarhusianere i uformelle rammer på et af byens madmarkeder Aarhus Street Food eller Aarhus Central Food Market

Langhoff&Juul

Udforsk upcoming kvarterer med nye designere
Kvartererne Frederiksbjerg og Vestergadekvarteret er bestemt også et besøg værd. Her er huslejen endnu ikke så høj, så nye iværksættere og designere har god mulighed for at bo og arbejde i baggårde og garagebygninger. Her laver de tøjkollektioner, tasker og meget mere. Den så kendte Vestergade er blevet mere levende end nogensinde. Blandt de mange værksteder, butikker og caféer i Vestergade finder du f.eks. Lynfabrikken, hvor en lang række designere og iværksættere arbejder side om side.

I Vestergade finder du også en række modebutikker som f.eks. pelsbutikken Utzon, butikken Hørlyck med Aarhus´ største udvalg af store internationale designere som See by Chlöe, Pura Lopez, Givenchy.

Shopping i Aarhus efterår

Frederiksbjergområdet bliver kaldet ”Aarhus’ spisekammer” – og med rette. Her er skønne specialbutikker med kvalitetsfødevarer, design – og delikatessebutikker, som ligger side om side med charmerende caféer, klassiske værtshuse og skønne spisesteder. Prøv f.eks. at kiggeforbi hos Kählers Spisesalon, hvor du kan nyde lækre danske retter i tæt samspil med dansk og nordisk design og kunsthåndværk.

En gåtur i Regnbuen

En kort gåtur fra byens bedste shopping finder I Aarhus' største attraktioner. Tag en gåtur i Your rainbow panorama på ARoS og udfrosk den seneste udstilling i det innovative oplevelesehus. I Den Gamle By kan I tage en rejse tilbage i tiden og møde mennesker, der forestiller at leve i slutningen af 1800-tallet og i 1927. Gå ikke glip af udstillingen Smykkeskrinet og Aarhus Fortæller.

aros - yrp

Forkælelse og cocktails

Forkæl jeres ømme fødder med et besøg i spaen Grossererbadet i Badeanstalten Spanien. Dagen kan passende afsluttes med lækre cocktail på St. Pauls Apothek eller den "hemmelige" cocktailbar i Fredensgade Gedulgt.

Er I klar på en koncert eller teateroplevelse, kan i tjekke programmet for Musikhuset Aarhus eller en af byens andre scener. Der sker altid noget i Aarhus, så I kommer ikke til at kede jer.

Rigtig god fornøjelse i Aarhus

Del denne side

BookAarhus 2017

Fri entré til alle attraktioner med AarhusCARD

AarhusCARD Discover more

Bruun's Galleri

Bruun's Galleri

Salling

Salling facade

Magasin

Magasin

Mød os på Facebook