Krydstogt

Her på siden finder du nøgleoplysninger om krydstogtturismen i Aarhus.

Vores mål med krydstogt

Krydstogtturismen har udviklet sig betydeligt de sidste 10 år. Fra at være mindre skibe til i dag at være større skibe, der har plads til rigtig mange krydstogtgæster. Denne udvikling har været medvirkende til at indgå et stærkt samarbejde med Aarhus Havn om at lave en større indsats på krydstogtturismen i Aarhus. Indsatsen har til formål at få flere internationale turister til at opleve byen og skabe ’awareness’ omkring Aarhus og hele Region Midtjylland.

Krydstogtsindsats og statistik

På få år har krydstogtsindsatsen i Aarhus haft en eksplosiv vækst i antallet af både anløb og krydstogtturister. Succesen er ikke mindst båret hjem af en ambitiøs opgradering af krydstogt-produktet. Siden 2010, hvor Aarhus tegnede sig for bare to anløb, er der skabt forbedrede velkomstfaciliteter til havnens gæster. Derudover har byen også tilpasset sin approach til det moderne krydstogtsegment. I dag tæller det Cruise-katalog, som turoperatører benytter sig af, og målgruppespecifikke ture. Både ture i Aarhus og rundt i hele Region Midtjylland.

2017 var et rekordår for krydstogtturismen i Aarhus med hele 36 anløb og mere end 90.000 passagerer. 2018 forventes at blive endnu et rekordår. I nedestående kan du se statistik på krydstogtturismen.

Læs mere om krydstogter i Aarhus via vores Turismebarometer.

Del denne side

VisitAarhus' studieportal

VisitAarhus' studieportal er målrettet studerende, der ønsker at dykke ned i og undersøge arbejdet med turismen i Aarhus.

Søger du turistinformation, inspiration eller andet anbefaler vi, at du søger videre på www.visitaarhus.dk

Studieportalens indhold: 

VisitAarhus Studieportal 
Hvem er VisitAarhus 
Marketing og presse 
Service for gæsten 
Erhvervsturisme 
Krydstogt 
Tal og mængder 
Karriere som studerende hos VisitAarhus 
Kontakt VisitAarhus