Studieliv i Aarhus

Aarhus byder på masser af oplevelser, aktiviteter, romantik og sjov for studerende i Aarhus. Tag vennerne, kæresten eller familien under armen og gå på opdagelse i de mange spændende tilbud, din studieby Aarhus, har at byder på.

Uddannelsesinstitutionerne i Aarhus tiltrækker hvert år rigtig mange unge til byens mange uddannelser. Aarhus har landets højeste koncentration af studerende, og det giver byen et ungt og levende studiemiljø, også fordi de fleste uddannelsesinstitutioner ligger i centrum. Det gør Aarhus til en meget dynamisk by, hvor pulsen altid banker. 

Den Gamle By

Det ikoniske museum er altid et besøg værd. I Den Gamle By kan du tage på en tidsrejse i historien, nyde traditionerne og mærke den helt specielle stemning fra dengang din oldemor var ung. Du kan sågar også besøge dine forældres og dine bedsteforældres historie og ungdom her.

Your rainbow panorama

På ARoS kan du altid opleve kunstværker i verdensklasse. Besøg også Olaufur Eliassons helt unikke kunstværk Your rainbow panorama og få et fantastisk kig ud over byen gemmen de farvestrålende glas, som på helt fantastisk vis gengiver alle regnbuens farver.

Nyd dit studieliv i Aarhus

I dit studieliv i Aarhus er der masser af oplevelser, der ligge og venter. Byens attraktioner, grønne oaser, loppemarkeder, gastronomiske oplevelser på budget, café-ture og skønne besøg på en af byens kaffebar og meget mere.  

Kapsejlads

Et af de største tilbagevendende events i byen er Kapsejlads i Aarhus Universitetspark. Med op imod 15.000 tilskuere, er kapsejladsen den største sociale begivenhed på Aarhus Universitet. Reglerne i selve kapsejladsen er simple. Fem medlemmer fra hver af de udvalgte 12 festforeninger dyster om, hvem der efter tur hurtigst kan ro over universitetssøen, bundet en øl, løbe ti gange rundt om flasken, ro tilbage igen og give stafetten videre til den næste. 

Gratis oplevelser

Rækker SU'en ikke længe, eller vil du gerne spare, hvor spares kan, så er der er mange gratis oplevelser i Aarhus. Du kan både tage på museum, opdage nye steder i naturen eller få et godt grin til en gratis omgang stand-up. Prøv f.eks. at kigge forbi Antikmuseet, Væksthusene, byens kirker som indeholder mange kulturskatte eller gå en tur ind i Musikhuset, som løbende har gratis koncerter hen over året.

Om Aarhus

Dyk ned i byens skønne kvarterer, hyggelige læsepladser, sport og motion, gratis oplevelser eller find information om, hvordan du kommer rundt i Aarhus – alt sammen oplysninger, som gør dig kendt med din studieby, og som gør, at du føler dig hjemme lige med det samme.

Vær turist i din studieby Aarhus

Dyk ned i de mange tilbud Aarhus har - besøg vores hovedside www.visitaarhus.dk

Velkommen til dit Studieliv i Aarhus

Del denne side

Skønne oaser i Aarhus

Nyd byens skønne oaser

Tag et pusterum og brug byens mange muligheder. Find en stille plet i Mindeparken, gå en tur langs Træskibshavnen, hvor det stadig lugter af fisk og hvor byens gastronomiske templer holder til.

Om sommeren, når vejret er godt, har Aarhus mange fine strande i tæt på byen. Her er strande til ethvert temperament; hvad enten du bare vil ligge og dase eller gå amok på beachvolleybanen eller på et surfbræt.