Sommerhygge i Aarhus

Sommer og romantik ...

Nyd en kærestetur i Aarhus

Nyd sommeren i Aarhus - en by med en atmosfære som er uhøjtidelig, optimistisk og ambitiøs og summende af liv og glade mennesker. Aarhus, Danmarks anden største by, finder du på Jyllands østkyst omgivet af smuk og historisk natur.

Og i Aarhus er strand, moderne storby og skov inden for gåafstand, hvor du i fulde drag kan nyde en skøn ferie sammen med den eller dem, du holder af. Sammen kan I her finde oplevelser både til hygge og nærvær, sjov og aktivitet. Her kan I forkæle jer selv på en tur gennem de gamle og smukke kvarterer eller nyde udelivet med en dejlig dukkert i havnebadet eller i Aarhus Bugten.

Sommerguide

Få her en hurtig guide til sommeroplevelser for to i Aarhus eller find inspiration nedenfor.

Besøg byens attraktioner ...

Besøg byens mange attraktioner

Museerne i Aarhus har gennem de seneste år oplevet en særdeles velfortjent opblomstring. 

Kan du f.eks. huske 70'erne, eller har du hørt dine forældre tale om kollektiv, frisind og eksperimenter med nye boformer? Kom tæt på og oplev denne tid på en tur gennem 70-kvarteret i Den Gamle By og få et kig ind i din egen, dine forældre eller bedsteforældres tidligere hjem. 

Eller besøg Your rainbow panorama på toppen af ARoS, som har været med til at sætte Aarhus på både landkort og verdenskort, og er du interesseret i at opleve, hvordan fortiden bliver vagt til live, må du ikke misse et besøg på Moesgaard Museum, som du finder i det naturskønne landskab syd for Aarhus. 

Et lille tip: kig forbi nogle af de skjulte skatte, der også venter jer i Aarhus og, som helt sikkert vil give jer små overraskelser og sjove oplevelser.

Byens restauranter og caféer

På restaurant og café i Aarhus

Aarhus emmer af liv, hygge og aktivitet, og på byens caféer sidder folk og nyder den skønne stemning. Langs Aarhus Å summer det af liv, og her kan I sammen tage en pause og opleve byen, der lever omkring jer - næsten hele døgnet.

Slap af på en shoppingtur gennem byen

Par går tur i Latinerkvateret

Shopping og design er en af Aarhus' mange styrker. I kan gå en tur langs Strøget og finde inspiration i en af de store kædeforretninger, eller nyde Latinerkvarteret og alle de skæve sidegadeområder små kvarterer, som byder på en kreativ og trendy stemning, med charmerende små butikker, specialforetninger, stormagasiner og centre.

Tag del i en aktiv by ved vandet

Nyt havnebad i Aarhus

Beliggenheden ved vandet, den lange kystlinie og skove både nord og syd for byens centrum åbner for alle muligheder for en aktiv ferie. Cykelstierløberuter, grønne oaser og outdoor gyms giver rig mulighed for aktiviteter på og ved vandet, for eksempel kan I prøve jeres kræfter af med en af de mange vandaktiviteter.

Aften - natteliv og hyggelige stunder

Aften- og natteliv i Aarhus

Når lyset bliver blødere, og aftenmørket så småt sniger sig ind over Aarhus, vågner musikken og byens mange scener for alvor op til dåd. 

Om du er til de store forestillinger og internationale stjerner i Musikhuset Aarhus, eller på byens natklubber, barer og pubs, eller hellere vil gå på jagt efter egne favoritter blandt de små spillesteder, det er helt op til dig.

Mulighederne er mange, og det er bare at lade sig friste og dykke ned i byens mange tilbud.

Del denne side

AarhusCARD – oplev mere for mindre

AarhusCARD: discover more

  • Gratis adgang til mere end 25 museer og attraktioner
  • Gratis transport med bus i Aarhus og hele region Midtjylland
  • Gratis transport med Letbanen
  • Gratis parkering i centrum af Aarhus

Dit fordelskort til Aarhus. Oplev mere af Aarhus med gratis entré til attraktioner og aktiviteter og sjove oplevelser for hele familien.

Tips til de bedste sommeroplevelser i Aarhus

Guide til sommeroplevelser

Vi har her samlet en oversigt over oplevelser, du bare SKAL se og opleve, når du er i Aarhus hen over sommeren.

 

Rigtig god ferie og rigtig god fornøjelse :-)

Gratis oplevelser i Aarhus

Gratis oplevelser

Det behøver ikke være dyrt at holde ferie i Aarhus. Her er der masser af gratis oplevelser, aktiviteter og underholdning - både for børn og voksne.