Gå til indhold

Hvad vil du gerne opleve?

Kunst og Arkitektur eller Naturen i byen?

- eller lidt af det hele!

Kunst og arkitektur

Både inde og ude i Aarhus bliver du mødt med stor kunst og arkitektur. Foruden Aarhus Rådhus kan du opleve klassisk dansk arkitektur på for eksempel Aarhus Universitet, der er kendetegnet ved de karakteristiske gulstensbygninger, hvor flere facader er tilgroet med lianplanten vedbend.

Universitetet er én af de tolv mest betydningsfulde arkitektoniske værker i Danmarks kulturhistorie ifølge Kulturministeriets kanon.
 

Rundt omkring i byen møder du eksempler på vægmalerier og street art, for eksempel i Latinerkvarteret og i området omkring Godsbanen. Du finder også flere små selvstændige gallerier samt udstillingsstedet Kunsthal Aarhus, hvor der vises samtidskunst fra ind- og udland.

Kunstmuseet ARoS er uden tvivl et besøg værd både for de arkitektur- og kunstinteresserede, men også for alle andre. Allerede udefra bliver du mødt af kunsten i form af den rødbrune bygnings regnbuetag. Værket øverst oppe er den dansk/islandske kunstner Olafur Eliassons værk ‘Your rainbow panorama’.

Indenfor kan du tage elevatoren op på øverste etage og se Aarhus i 360 grader i alle regnbuens farver. Du kan også opleve kunst i særlige udstillinger og se en del af museets store samling i de faste udstillinger.

Se også
Kunstguide: Alt i kunst fra gaden til smukke gallerivægge

Natur i byen

Aarhus har de sidste 40 år arbejdet på at gøre byen grønnere og dermed være en grøn by, og i Aarhus er du da heller aldrig langt fra naturen.
 

Nordøst for centrum finder du den smukke Riis Skov, der hurtigt får dig til at glemme, at du stadig er midt i byen. Her er der udsigt over Aarhus Bugt, og nem adgang til Den Permanente, et lille strandområde med kig til byen.

Syd for Aarhus centrum finder du Marselisborg Mindepark, hvor du om foråret kan se kirsebærtræerne blomstre eller nyde de smukke efterårsfarver sidst på året. I højsæsonen kan du også gå en runde på badebroen og kunstværket Den Uendelige Bro.

Se også
Mest besøgte attraktioner - Skønne naturoplevelser

Tag en afstikker - dyk ned i aarhusianernes bedste tips!

Lokale tips og gode anbefalinger

Det er sjovt, spændende og anderledes, og måske får du nogle oplevelser ud over det sædvanlige. Bliv inspireret af de lokale - af aarhusianerne og få deres tips til byens både små og store oplevelser og skjulte perler.

Din lokale guide i Aarhus

Jon Edlund - din lokale guide i Aarhus
Teksten er udarbejdet med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Vil du vide mere ...

Aftenblik fra Salling Rooftop ud over Aarhus

Oplevelser

Se og oplev Aarhus

Restaurant Frederikshøj i Aarhus

Spis godt

Dobbeltværelse på Hotel Oasia i Aarhus

Sov godt

Find den bedste seng i Aarhus!

AarhusCARD

AarhusCARD

Få mere ud af dit ophold!