Sådan tager vi imod gæsterne

Sådan tager vi imod krydstogtgæsterne i Aarhus

Når krydstogtgæsterne ankommer til Aarhus får de en helt særlig velkomst. Et team af frivillige med stor kærlighed til byen står klar til at tage imod gæsterne og dele ud af deres passion for Aarhus. Den autencitet og troværdighed, de frivillige møder gæsterne med, er med til at skabe en helt særlig stemning for gæsterne. Gæsterne føler sig ganske enkelt velkomne her.

Frivillighed i Aarhus

 

Det laver gæsterne i Aarhus

Når et krydstogtsskib gæster Aarhus, har gæsterne typisk syv til ti timer til at opleve Aarhus. Mange af krydstogtgæsterne er forberedte og ved på forhånd hvad de vil se. Blandt de absolut største hits er Hop On Hop Off bussen, Den Gamle By, ARoS, Moesgaard Museum og Vikingemuseet, der ligger lige ved siden af en popluær attraktion, nemlig Aarhus Domkirke.

Modtagelse af krydstogtsgæster

For at få mest muligt ud af opholdet i Aarhus har mange gæster på forhånd købt sig ind på en af de mange guidede ture som tilbydes i Aarhus. Turene foregår både i bus og til fods, og overskrifterne på turene er mange.

Der er bl.a. mulighed for at komme med ud at se nærmere på nogle af de største attraktioner i Aarhus, ligesom man kan komme med på tur til eksempelvis Silkeborg og Ebeltoft. Undervejs på disse ture er der stop ved forskellige seværdigheder som eksempelvis Himmelbjerget og Gl. Estrup.

ARoS

Velkomst til byens gæste

Når gæsterne går i land på Mellemarmen i Aarhus Havn, er byen klar til at byde dem velkommen. Garden spiller op helt ude ved landgangen, og når gæsterne går ned mod deres busser eller på egen hånd bevæger sig mod centrum, bliver de mødt af repræsentanter fra byens tre største museer (ARoS, Moesgaard Museum og Den Gamle By), ligesom Salling og Magasin er tilstede med gode tilbud til gæsterne. Hop On Hop Off bussen kører desuden fra dette område. 

Rammerne for denne modtagelse er et stort teltområde, som på ankomsttidspunktet også vil genlyde af live-musik, ligesom nogle af byens dygtigste kunsthåndværkere viser (og sælger) deres produkter. Ved teltet har vi også en turistinformation, hvor gæsterne kan få information og inspiration til deres dag i Aarhus.

De gæster, der går rundt i Aarhus på egen hånd, vælger i mange tilfælde at besøge et museum, og derefter bruge lidt tid på shopping. Både i de store stormagasiner som Salling og Magasin samt de små butikker i Latinerkvarteret. Også de mange caféer langs Aarhus Å bliver brugt, når der er brug for en forfriskning efter en dag med museer, shopping og hygge i Aarhus.

Se oversigt over krydstogtanløb 2018 her

Del denne side

Oversigt over anløb i 2019

Anløb 2018

Krydstogtanløb i Aarhus
Den gode service

At gæsterne har en god dag i Aarhus, er vores absolut højeste prioritet. Vi følger derfor nøje med i de undersøgelser, der efter hvert anløb bliver lavet over gæsternes oplevelser.

Aarhus er en af de byer, hvor gæsterne oftest udtrykker deres positive overraskelse over, hvor meget byen har at byde på. Især er det en positiv overraskelse for mange, at man uden problemer kan gå til fods rundt til byens store attraktioner.

Noget af det de beskriver, som står mest klart efter en lang dag i Aarhus, er den tryghed og de mange smil, vi lokale giver dem med på deres vej.