Rundvisninger

Bestil en rundvising
Bestil en rundvisning eller krydr din byvandring eller byrundtur med et besøg på et eller flere af de mange attraktioner og specialmuseer i og omkring Aarhus.

Du kan vælge, at det skal indgå som en del af et program, eller som en enkeltstående rundvisning med fokus på attraktionen. 

TURFORSLAG:

Aarhus Rådhus
Arne Jacobsens funktionalistiske perle fra 1941 byder udover fine arkitektoniske rum også på en indsigt i byens styre. 

Den Gamle By
Oplev hverdagen i de gamle huse, som rummer vigtige elementer fra hele Danmarkshistorien med fokus på tiden efter 1500 og frem til den nyeste bydel fra 1974. 

ARoS og Your rainbow panorama
Sig goddag til BOY og hør om museets arkitektur og spændende samlinger. Her er oplevelser fra den ældre kunst til det helt moderne, til installationerne i de ni rum i kælderen, og til en helt unik udsigt ud over byen gennem det mangefarvede glas i Your rainbow panorama.

Aarhus Domkirke
800 år af Danmarks kirkehistorie rulles ud i Danmarks længste kirke. Blandt skattene er de mange spændende kalkmalerier, altertavlen fra 1479 og et af Danmarks flotteste barokmindesmærke over Constantin Marselis. 

Vor Frue Kirke
I Vor Frue Kirke kan du opleve mere end 1000 års historie i de tre smukke kirker: Kryptkirken, Klosterkirken og Vor Frue Kirke. I krypten under kirken findes en hel sensation – nordens ældste hvælvede kirkerum fra ca. 1060, glemt og genfundet ved en tilfældighed, og i klostergården kan man stadig fornemme de messende dominikanermunkes skridt

Kvindemuseet
Danmarks Kvindemuseum er et af de få steder i verden, hvor kvinders liv og vilkår i nyere tid er præsenteret, og museet har skiftende udstillinger over forskellige temaer af kvinders hverdagsliv og af kvindekunst og håndværk. 

Vikingemuseet
Vikingemuseet er et helt særligt museum, som sender dig på en rejse tilbage til vikingernes by. Her kan en guide fortælle om fund, som er mere en 1000 år gamle, og som er fundet på netop dette sted.

Kun fantasien sætter grænser
- Tag på opdagelse i medicin-og videnskabshistorien på Steno Museet
Oplev Aarhus under den tyske besættelses 1940-45 på Besættelsesmuseet
- Mød den danske psykiatriske historie med betagende kunst, skabt af psykisk syge, også kaldet l’Art Brut: rå/vild kunst på Museum Ovartaci.
- Få et kig ind i byens facinerende baggårde
- oplev nogle af byens mange betagende vægmalerier - og Aarhus har et hav heraf
- tag på en 'running-rundvingning'
- og meget meget mere... 

Vær opmærksom på at der kan være udgifter forbundet med entré på museerne.

Alle ture skal bookes på forhånd
Kontakt en af byens incoming eller guidevirksomheder, der gerne skrædersyer et program specielt tilrettet dig og dine gæster, og hør nærmere for detaljer og pristilbud.

Incoming og guideservice


Del denne side

Aarhus Rådhus

Aarhus Rådhus

Den Gamle By

Rundvisning i Den Gamle By

ARoS og Your rainbow panorama

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Vikingemuseet

Vikingemuseet i Aarhus