Pompeji og Herkulanum udstilling på Moesgaard Museum

På vej mod katastrofen - Pompeji og Herkulanum

Foto: Pressefoto - Moesgaard Museum, På vej mod katastrofen – Pompeji og Herkulanum.
Begivenheder
Begivenheder
På Moesgaard Museum kan du opleve udstillinger i særklasse i flotte omgivelser. Med særudstillingen 'På vej mod katastrofen - Pompeji og Herkulanum' bliver du præsenteret for et af verdens mest kendte arkæologiske fund - som for første gang bliver vist udenfor Italien.
Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

La Dolce Vita

Kulturskatte fra tiden i Pompeji før vulkanen Vesuvs udbrud giver et sjældent indblik i oldtidens og antikkens verden. I den tid var Pompeji samlingspunktet for romerne i Middelhavet, og det søde liv - la dolce vita - blev levet fuldt ud. I særudstillingen på Moesgaard Museum kan du opleve et øjebliksbillede af denne storhedstid.

Verdens undergang i Napolibugten

I år 79 e.kr. ramte katastrofen Pompeji, Herkulanum og de omkringliggende bosættelser. Vesuvs udbrud og de voldsomme bølger af vulkansk aske og sten blev opfattet som verdens undergang. Moesgaard Museum udstiller genstande fra denne tid, som ikke før er blevet vist udenfor Italien, for eksempel de verdenskendte afstøbninger af kroppe fra Pompeji.

Du kan også lære mere om den romerske redningsaktion og den nye viden, som udforskningen af de to byer har bidraget med.  

Særudstillingen kan opleves indtil den 13. september 2020.

Gratis entré for børn til Moesgaard Museum

Børn og unge mellem 0 og 17 år kan komme gratis på Moesgaard Museum. 

#moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Facilities

Historie

Udstilling

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af