Omstigning til paradis i Aarhus Teater

Oplev den moderne klassiker og et foruroligende drama ladet med selvbedrag, indestængt begær og snappende vold, når Omstigning til paradis indtager Aarhus Teater.

 

Lysternes møde

Den amerikanske dramatiker Tennessee Williams (1911-1983) lod sine mesterværker Omstigning til paradis og Kat på et varmt bliktag foregå i de sanseligt svedige sydstater med liden­skabelige kvinder som de bærende figurer. Og et tilbagevendende tema for Williams er den undertrykte seksualitet og lysternes møde med den kontrolprægede virkeligheds stramme normer.

Historien 

Ægteparret Stella og Stanley bor til leje i en klaustrofobisk lejlighed, hvor sveden driver af væggene, og kun kolde colaer og whisky kan stille tørsten. En dag får de besøg af Stellas søster Blanche, og hun sætter gang i et gnistrende psykologisk og socialt trekantsdrama, hvor neuroserne står i giftigt flor. Blanche er fuld af søforklaringer om, hvorfor hun er kommet. Men familieformuen er formøblet og hendes skolelærerrygte blakket af en affære med en ung elev. Hun er en kvinde på randen af sammenbrud, og hendes livsløgne og sværmeriske snobberi får Stanleys frustrationer til at slå ud i lys lue. Da ordene slipper op, lukker han dæmonerne ud.

#aarhusteater #visitaarhus #visitaarhusregionen