Neandertaler – I mammutjægernes land

På Moesgaard Museum i Aarhus kan du opleve særudstillingen "Neandertaler - I mammutjægernes land" og blive klogere på fortidens neandertalere og udviklingen af det moderne menneske.

Kom og mød neandertaleren!

Moesgaard præsenterer igen en af de helt store verdenshistoriske fortællinger. I denne særudstilling træder museet et meget stort skridt tilbage i tid og tager udgangspunkt i menneskets dybe udviklingshistorie.

Ikonisk rolle i menneskets udviklingshistorie

Særudstillingen Neandertaler – I mammutjægernes land fortæller om neandertalernes liv, om mødet mellem neandertalere og Homo sapiens, det moderne menneske, og om, hvad dette møde har betydet for menneskets kulturelle og genetiske udvikling. Neandertalerne er vores nærmeste uddøde slægtning, og levede i Eurasien i det lange tidsrum mellem 300.000 og 40.000 år siden.

En del af det moderne menneske 

Særligt efter opdagelsen af, at vi bærer rundt på spor efter forhistoriske møder med neandertalerne i vores DNA, er interessen for neandertalerne steget. Derfor spiller neandertaleren sammen med vores andre evolutionære slægtninge en vigtig rolle i placeringen af os selv i det helt store og tidsmæssigt dybe verdensbillede, siger projektleder Trine Kellberg Nielsen, der er arkæolog, ph.d. og forsker i neandertalere.

Bliv klogere på fortiden

Lær mere om møderne mellem neandertalerne og Homo sapiens. Følg neandertalerne i deres uddøen og bliv klogere på hvorfor neandertalerne forsvandt, mens Homo sapiens overlevede. 

Udstillingen kan ses på Moesgaard Museum frem til 24. oktober 2021.

#moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregionen