VisitAarhus

Jernkvinder og Rødstrømper

Gå på opdagelse tilbage i tiden og oplev udstillingen Jernkvinder og Rødstrømper på Kvindemuseet. Her sættes kinesiske og danske kvinder på plakaten, hvor forskellige motiver og udtryk giver indblik i kulturelle forskelle og emner som stadig er aktuelle i kønsdebatten i dag. 

 

I Aarhus ligger et af verdens få kvindemuseer. Kønnets rolle tages her i et bredere perspektiv og involverer alle på tværs af køn. 

Kvinders kulturhistorie

Træd tilbage i tiden til de spændende 60'ere og 70'ere og gå på opdagelse i udstillingen Jernkvinder og Rødstrømper. Kvindemuseet formidler de kinesiske og danske kvinders kulturelle forskelle. Udstillingen er nemlig tænkt som et kulturelt spejl, hvor forskellighed med garanti kommer til udtryk.

Spørgsmål om ligestilling

Jernkvinder og Rødstrømper genopstår på Kvindemuseet i Aarhus og de helt store ligestillingsspørgsmål er på dagsordenen. Udstillingen tager tilbage i tiden og fortæller historien om, hvordan emner som familie, ligeløn, rollemodeller og seksualitet viser sig i så forskellige kulturer, som den kinesiske og den danske. Emner, som stadig har stor betydning og er aktuelle for kønsdebatten i dag.

Udstillingen kan ses frem til den 28. februar 2021.

#kvindemuseet #visitaarhus #visitaarhusregionen