skip_to_main_content
VisitAarhus

Hesitation of Light

Hesitation of Light er en lysudstilling skabt af Signe Klejs, der oplyser den ikoniske Ringgadebro og omdanner den til en lysende indgangsport til Aarhus. Oplev det smukke syn, når hundredvis af lamper blander sig med solnedgangens skær og oplyser den gamle bro i skumringen.

Du kan både se Ringgadebroen fra banegården, ARoS, Rådhuset og Musikhuset Aarhus.

Ringgadebroen, en lysende indgangsport til Aarhus

Kunstværket består af 200 lamper, der oplyser den 450 meter lange bro gennem registreringer fra kameraer, der fanger himlens farver, mens solen går ned. Den enkelte nats belysning bliver derved en form for ekko af naturens egne farver, projiceret op på den gamle bros beton.

Hesitation of Light

Hesitation of Light har fået sit navn efter den aarhusianske astronom Ole Rømer, der i 1675 beviste, at lyset bevæger sig. Klejs' kunstværk fanger netop himlens lys og gengiver det på ny og lader det konkret tøve ved at gengive aftenhimlens lys på og over broen, der står som en lysende velkomsthilsen til Aarhus.

En del af Aarhus som Kulturhovedstad 2017

Hesitation of Light er skabt som en del af Aarhus som Kulturhovedstad 2017, hvor den skaber en lysende forbindelse til Godsbanens kunst- og kulturproduktion. Hesitation of Light vil pryde Ringgadebroen indtil 2023.

#hesitationoflight #visitaarhus #visitaarhusregionen