En smuk forårshimmel over moesgaard museum

After The Apocalypse på Moesgaard Museum

Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum
Begivenheder
Begivenheder
På Moesgaard Museum er der mulighed for at dykke ned i historien. På særudstillingen "After The Apocalypse" kan du blive klogere på katastrofen, der ramte dele af det europæiske kontinent, da en vulkan gik i udbrud for 13.000 år siden.
Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Klima, natur og samfund

Baggrunden for udstillingen er et fireårigt forskningsprojekt om vulkanudbruddet. Udstillingen præsenterer projektets resultater, som har givet nyt indblik i udbruddet selv, samt indblik i hvordan udbruddet og dets nedfald af aske over Europa påvirkede datidens klima, natur og samfund. 

En udstilling om både Science og Science Fiction

I udstillingen konfronteres gæster med både fortid og fremtid: Først tages man 13.000 år tilbage og bliver klogere på videnskaben bag Laacher See-udbruddet. Igennem de arkæologiske fund kommer man som gæst tæt på udbruddet: Hvordan blev udbruddet oplevet, og hvordan påvirkede det datidens mennesker? I udstillingens anden del lader vi udbruddet ske igen i et tankeeksperiment, der minder om science fiction. Året er 2100 og i et scenario, der ligner vores moderne samfund, spørger udstillingen: Hvordan ville et lignende udbrud påvirke os?

Apokalypsen som motor

Laacher See-udbruddet for 13.000 år siden medførte uro og omvæltninger for de berørte mennesker, men skabte også grobund for en kulturel opblomstring i Sydskandinavien. Ekstreme hændelser – vulkanudbrud, stormfloder, pandemier – giver anledning til eftertanke og skubber ofte gang i en samfundsudvikling. I en verden plaget af klimaændringer, biodiversitetstab, migration og politisk strid kan spejlet til fortiden bruges til at spå om fremtiden – og måske til at være bedre forberedt på de ekstreme hændelser, som kan komme til at ske? 

Udstillingen kan opleves på Moesgaard Museum fra den 12. september 2020

#moesgaardmuseum #visitaarhus #visitaarhusregionen

Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Åbningstider

12 Sep 20 / 31 Dec 20

tirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af