Nyd Pinsen i Aarhus

Pinse i Aarhus

Pinsen og forårets mange helligdage byder på masser af oplevelser og aktiviteter for hele familien. Aarhus har et rigt kulturliv og byder på mange spændende museer og attraktioner.

Tag f.eks. en tur i Den Gamle By og træd ind i hverdagen, som den så ud i 1974 eller gå på opdagelse i museets mange udstillinger. På Moesgaard Museum kan du følge i fodsporene på vikingerne og komme helt tæt på både fortidens og nutidens mennesker.

På ARoS Aarhus Kunstmuseum kan du gå på opdagelse i de forskellige udstillinger og se Aarhus i farver ved at gå en tur i den ikoniske regnbue Your rainbow panorama. Du kan også tage en tur i Tivoli Friheden og prøve parkens rutsjebaner og forlystelser - og i Musikhuset er der altid både comedy, klassisk musik, teater og koncerter.

Gratis med et AarhusCARD

Få meget mere ud af dit ophold, når du er i Aarhus. Med et AarhusCARD får du både gratis adgang til mere end 25 museer og attraktioner, gratis parkering i centrum af Aarhus, rabat på shopping og gratis transport med bus og letbane i hele Aarhus og region Midtjylland. 
Bestil eller køb dit AarhusCARD her.

Markeder og loppemarkeder i Aarhus

Tips til de bedste markeder og loppemarkeder i Aarhus

I Aarhus er der rigtig mange markeder og loppemarkeder, hvor du kan finde gode genbrugsfund, tøj, lækre delikatesser, planter, design og fede ting til boligen. Gå på opdagelse blandt nyt og gammelt og gør et godt kup.

Classic Race

Oplev synet af 300 racerbiler fra ind- og udland, når de den 25. - 27. maj 2018 igen indtager Nordeuropas smukkeste kulturhistoriske racerbane omkring Mindeparken i Aarhus. Uden for racerbanen er der børneaktiviteter, Classic Car Park, High Speed velgørenhedskørsel, Goodloook Street og Sæbekasseløb.

Gå heller ikke glip af åbningsceremonien fredag den 25. maj kl. 18:10 med en stor og flot indmarch langs Strandvejen med orkester, fanebærere, klassiske biler, deltagende racerbiler og alt, hvad der hører til et Classic Race.

Ud i naturen i Aarhus

Ud i naturen

I Aarhus går by og natur hånd i hånd, og du er altid tæt på både skov og strand. Se pinsesolen danse eller kirsebærtræerne springe ud i Mindeparken, gå en lang tur langs vandet eller snør løbeskoene og løb en tur i en af de mange smukke skove og parker.

I kan også tage i biografen midt ude i skoven, når Film i Skoven disker op med kreative aktiviteter og sjove, underfundige og kloge børnefilm i Riis Skov. 

Botaniske detaljer i Væksthusene

Botaniske detaljer i Væksthusene

I Væksthusene i Botanisk Have kan du i pinsen opleve udstillingen Botaniske detaljer, der består af smukke illustrationer af planternes systematik, f.eks. en enkelt blomst, et frø eller et kronblad. De smukke tegninger blev oprindeligt brugt til botanikundervisningen på Aarhus Universitet.

Bagefter kan du gå på opdagelse efter planterne i Væksthusenes 4 forskellige klimazoner. Der er fri entré for alle til Væksthusene.

Mads Langer til Fed Fredag i Friheden

Fed Fredag i Friheden

Hvert år præsenterer Tivoli Friheden en lang række fede fredagskoncerter. I pinsen kan du høre Mads Langer, der med sit femte studiealbum er aktuel med Reckless Twin. Mads Langer giver koncert den 18. maj 2018.

Royal Run Aarhus

Royal Run i Aarhus

Snør løbeskoene den 21. maj 2018 og vær med til at fejre Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag med motionsløbet Royal Run. Den blå løber bliver rullet ud, og langs ruten vil der være musik og flag.

Royal Run er for alle, og du kan løbe med, uanset om du er nybegynder eller om du i forvejen er en ivrig løber. Du kan enten løbe distancen 10 km eller 1 mile, der svarer til 1.609 km.

Kaffebar i Latinerkvarteret i Aarhus

Shopping og kaffepauser i Aarhus

Gå på opdagelse i unikke butikker i charmerende sidegader, find eksklusivt design på Strøget og nyd de mange muligheder, byens stormagasiner byder på. Husk at hvile fødderne undervejs og tag en pause på en af byens kaffebarer. Du kan finde en oversigt over byens områder og kvarterer her

Tag ud at spise i Aarhus

Tag ud at spise

I Aarhus er der restauranter og spisesteder i alle afskygninger, og det gastronomiske niveau er højt. Skal det være fransk, spansk eller italiensk? Gode bøffer eller sushi? Michelin eller Street Food

Natteliv i Aarhus

Når natten er ung

Når mørket falder på, vågner musikken og byens mange scener for alvor op til dåd. Tag videre ud i nattelivet, hvor Jægergårdsgade, Frederiksgade, Vestergade, Åen og Latinerkvarteret byder på hver sin charme.

Du kan både finde fancy cocktailbarer, bodegaer, natklubber og hyggelige caféer. Bliv forført på et af byens mange spillesteder eller nyd en god koncert, film eller forestilling i Musikhuset eller i et af byens mange teatre. Mulighederne er mange, det er bare om at vælge.

Sov godt i Aarhus

Sov godt i Aarhus

Det kan være svært at nå Aarhus på en enkelt dag, så lad fornøjelsen vare lidt længere og find det perfekte sted at overnatte. Der er både store lækre hoteller, romantiske hoteller med hyggelige værelser, kroer, hostels, bed & breakfasts og mulighed for at leje en lejlighed.

Uanset hvad du er til, har du rig mulighed for at finde det helt rigtige sted at overnatte i Aarhus. 

Velkommen i Aarhus!

Del denne side

Spor Festival i Aarhus

Find flere begivenheder

Søg videre i begivenhedskalenderen og find koncerter, udstillinger, festivaller og andre spændende arrangementer i Aarhus.