Cykling i Aarhus

På cykel rundt i Aarhus

Udforsk Aarhus på cykel
Som cyklist i Aarhus har du rigtig mange muligheder for at udforske byen på kryds og tværs. Cyklerne fylder meget i bybilledet, og den centrale Mejlgade er blevet omdannet til en regulær cykelgade.

Besøg byens attraktioner
Hvis du ønsker at besøge nogle af Aarhus' mange attraktioner kan du f.eks. cykle på Ringgaden og besøge Botanisk Have, Den Gamle By og Væksthusene. Herfra kan du fortsætte længere sydpå og komme ind på Brabrandstien og cykle hele vejen rundt om Brabrand Søen - en rigtig god oplevelse på alle tider af året. Fortsætter du ad Ringgaden kommer du til Tivoli Friheden, Aarhus Stadion og Mindeparken, hvor også Marselisborg Slot ligger.

ARoS, byens store kunstmuseum, og flere af de andre museer ligger i Aarhus midtby. Her er det oplagt at snuppe cyklen og komme fra den ene oplevelse til den anden.

Gennem Marselisborgskovene
Herfra er der cykelsti gennem Marselisborgskovene, og her kan du gøre holdt ved Dyrehaven, stranden ved Ballehage eller Ørnereden eller fortsætte til Moesgård Museum helt ud til Moesgård Strand.

En tur langs kysten
Kommer du tilbage fra skovene forbi Marselis Hotel-Aarhus, kan du fortsætte langs kysten, tage en tur på havnen og komme ned på den gamle cykelsti langs Risskov, som blev åbnet i begyndelsen af 1900-tallet, og hvor man de første år skulle betale 25 øre for at cykle. Ad denne sti kommer du til Risskov og videre ud til Egå, Skæring og Kaløvig Bådehavn.

Se en oversigt over grønne udflugtssteder i Aarhus

Del denne side

Lej en cykel i Aarhus

Lej en cykel i Aarhus hos Cycling Aarhus

Vi der cykler i Aarhus