Musik og scener i Aarhus

Aarhus er en levende musikby, og byens varemærke er det brede udbud.

Teater, opera og dans skaber liv på byens mange scener, og musiklivet i Aarhus er et helt kapitel for sig. Latinamerikanske rytmer, forførende tango - eller ren og uforfalsket rock - det kan altid lade sig gøre at få sved på panden og ømme tæer på en af byens mange spillesteder.

Og Aarhus byder også på store, årlige musik-events: bl.a. NorthSide Festival, Grøn Koncert og SPOT Festival.

Noget for alle

Musikhuset Aarhus

I Aarhus er der de store flotte koncerter i Musikhuset, hvor du kan sidde mageligt i en blød stol i dyb koncentration om musikken. Der er rockkoncerter på Train eller Voxhall med gang i den på dansegulvet. Jazzsessions på de hyggelige små værtshuse - en stille guitarkoncert på en af Aarhus’ mange hyggelige cafeer med snak og hygge ved bordene - forførende latinamerikanske rytmer, som du ikke kan sidde stille til - stemningsfyldte kirkekoncerter - og meget mere.

Og Aarhus er kendt langt ud over landets grænser som en levende musikby. En række af de store navne fra den danske musikscene startede karrieren her, og Aarhus er stadig "rugekasse" for et meget frodigt musikmiljø.

De mange rytmer

Spillesteder i Aarhus

I over tredive år har Aarhus i folkemunde nydt godt af titlen som musikkens by. Og med rette. 

Byen har siden slutningen af halvfjerdserne fostret kunstere, der med Aarhus som fælles platform har fundet vej til både byen og landets scener og pladebutikker. Det gunstige musikmiljø har resulteret i store danske navne som Gnags, TV2, Kliché, Henning Stærk, Mek Pek, Anne Linnet og Lis Sørensen.

Del denne side

Spillesteder i Aarhus

Train

Train er et spillested, hvor du kan møde markante nationale og internationale artister. Du vil her blive præsenteret for kunstnere inden for mange forskellige musikgenrer, og Train har siden 2000 fungeret som regionalt spillested for mange upcoming-navne. 

Om natten bliver Train til en af landets førende natklubber med forskellige musikgenrer, alt efter hvilken dag det er. 

Spillesteder i Aarhus