Med far og mor på sommerferie i Aarhus...

SOMMERFERIE.... JUHUUUU...

En sommerferie i Aarhus er, hvor du sammen med hele familien kan hygge dig med masser af oplevelser for børn i alle aldre, og hvor I kan have det rigtig sjovt og hyggeligt sammen.

Her kan I gå på opdagelse i rigtig mange attraktioner og mega seje aktiviteter. Har du mere lyst til lidt fred og ro, ja så er Aarhus også byen, hvor I har masser af mulighed for det.

Aarhus er noget helt specielt og har et helt perfekt mix af spændende aktiviteter, udendørs oplevelser og attraktioner med både sjove, lidt teksniske og nørdede og finurlige udfordringer.

Du kan her få en hurtig guide til sommeroplevelser for hele familien i Aarhus eller finde inspiration nedenfor.

Rør, duft, smag, prøv og test... 

Attraktioner i Aarhus

Når man går på museum i Aarhus, skal det være sjovt og rart for hele familien. Gamle støvede udstillinger hører fortiden til. I dag kan du heldigvis røre, dufte, smage, prøve, teste, lære og lege, når du er på museum, og specielt i sommerperioden bliver der skruet ekstra meget op for de mange oplevelser.

En sikker vinder om sommeren er Tivoli Friheden

Sjov i Tivoli Friheden

I Tivoli friheden er du altid garanteret et godt grin og en dag fyldt med sjov og ballade. Er du modig, kan du prøve de vilde rutsjebaner, hvor du kan mærke adrenalinen helt ned i tåspidserne. Parken er stor, og du kan helt sikkert få hele dagen til at gå med at prøve de sjove forlystelser med både søskende, venner og far og mor.

I Tivoli Friheden er der også lavet et hyggeligt område ved en af de store søer, der er helt perfekt til at spise og nyde maden i den medbragte picnickurv - hvis I har den med. Der er også altid ild i grillen, så hele familien kan få en hyggelig aften.

Om fredagen bliver Tivoli Friheden omdannet til en af byens største koncertpladser ved Fed fredag, hvor der fra kl. 20 er musik på den store scene med nogle af landets mest populære musikstjerner.

Området omkring centrum af Aarhus kan i sommerferien føles som én stor legeplads

Legepladser i Aarhus

Her er legepladser, skove, søer og åer og ikke mindst de lækre sandstrande, der på en varm sommerdag giver en dejlig nedkølning i det friske havvand.

Er vejret ikke til sol og strand, kan I finde inspiration til sjove indendørs aktiviteter i Aarhus på vores børneside.

Er du teenager eller bare godt kan lide strand og vand, vil det nye havnebad med sikkerhed være et stort hit. Havnebadet finder du ved den nye bydel Aarhus Ø, som om sommeren er samlingspunkt for unge fra nær og fjern. Her er der god musik og hygge og mulighed for at købe mad og drikke, mens du bare hygger dig og nyder den skønne afslappede stemning.

En tur rundt i Aarhus

Far og søn slapper af i Latinerkvateret

Når I går en tur rundt i de hyggelige gader og kvarterer i Aarhus, er det nemt at blive fristet til at kigge ind i de mange spændende forretninger.

I kan helt sikkert bruge timer i stormagasinerne og shoppingcentrene, som om sommeren også har masser af sjove børneaktiviteter, ligesom I absolut også må kigge ind i de små hyggelige butikker i Latinerkvarteret og på Frederiksbjerg. Her kan I finde de sjoveste ting, der kan blive et godt minde fra jeres hyggelige sommerdag i Aarhus.

En kaffe til mor og en saft til mig, tak!

De mange caféer og restauranter i Aarhus, er klar til at forkæle jer med masser af lækkerier. Langs Aarhus Å, i Latinerkvarteret og alle de andre hyggelig bydele er der mulighed for at sidde både ude i solen og inde i skyggen, mens I nyder jeres kaffe, sodavand eller kakao og lækre måltider. Der er plads til hele familien, og på menukortene er der altid noget, der kan friste både store og små.

Aarhus på Cykel

familie på cykel

Aarhus er en skøn cykelby, og det er nemt at komme rundt, overalt i byen er der indrettet cykelstier og veje.

Har I ikke selv cyklen med, er der mulighed for at leje en cykel hos Cycling Aarhus eller Bikes4rent.

Og hvor skal I sove?

En tryk og god base for sommerferien - ja - her er stedet, hvor man sover rigtig vigtig. Mange af byens hoteller har ekstra fokus på børnefamilier netop om sommeren, og flere steder er der forskellige aktiviteter, mulighed for ekstra opredninger og andre ting, der vil gøre det nemt for jer at føle jer hjemme og godt tilpas i Aarhus.

I kan også vælge at bo på vandrehjemcampingpladsi sommerhus eller finde et Bed & Breakfast. Så lad jer forkæle - og det eneste I skal have fokus på, er at slappe af og bare nyde jeres ferie sammen. 

Del denne side

TOP sommeroplevelser med dine børn i Aarhus

TOP sommeroplevelser med dine børn i Aarhus

Vi har her samlet en oversigt over oplevelser, du bare SKAL se og opleve, når du er sammen med familien i Aarhus.

Rigtig god ferie - og rigtig god fornøjelse :-)

Gratis oplevelser i Aarhus

Gratis oplevelser

Det behøver ikke være dyrt at holde ferie i Aarhus. Her er der masser af gratis oplevelser, aktiviteter og underholdning - både for børn og voksne.

AarhusCARD – oplev mere for mindre

AarhusCARD: discover more

  • Gratis adgang til mere end 25 museer og attraktioner
  • Gratis transport med bus i Aarhus og hele region Midtjylland
  • Gratis transport med Letbanen
  • Gratis parkering i centrum af Aarhus

Dit fordelskort til Aarhus. Oplev mere af Aarhus med gratis entré til attraktioner og aktiviteter og sjove oplevelser for hele familien.