Lonely Planet sender Aarhus i top over hotteste destinationer i Europa

Lonely Planet sender Aarhus i top over hotteste destinationer i Europa

Tirsdag, maj 24, 2016

Den internationale rejseguide, Lonely Planet, har placeret Aarhus i toppen af listen over Europas hotteste destinationer. Hårdt arbejde og hippe kvarterer hiver topplaceringen hjem. 

Aarhus ligger nr. 2 på listen over sommerens absolut hotteste destinationer i Europa. Det står klart, efter den internationale rejseguide, Lonely Planet, har offentliggjort sin Top-10 over de mest oplevelsesværdige destinationer i Europa 2016 – og her er danske Aarhus altså kun overgået af Peloponnes i Grækenland.

Den fornemme placering ligger sig i rækken af positive begivenheder for turisme-Aarhus, der igennem længere tid har befundet sig på snorlige succeskurs. Og ifølge VisitAarhus skyldes byens nye titel først og fremmest et benhårdt arbejde med at promovere Aarhus som Second City på den internationale scene.

”Aarhus er klassens nye dreng, og vi har arbejdet virkelig dedikeret på at promovere ham på internationalt plan. Det ser ud til, at vi nu er lykkedes med at skabe et alternativ til kvalitetsbevidste turister, der allerede har set de klassiske storby-destinationer som Barcelona, Rom og Berlin. Placeringen på Lonely Planets liste beviser, at vi spiller i den øverste liga, og det er vi meget stolte af,” siger direktør Peer H. Kristensen.

Og det skorter ikke ligefrem på argumenter for at sende den jyske hovedstad højt til vejrs på hitlisten. Rejseguiden, Lonely Planet, der i over 40 år har rejst verden tynd for at finde og anbefale klodens bedste destinationer, peger blandt andet på Aarhus’ hippe latinerkvarterer, de kulinariske oplevelser og kendte museer som ARoS, Den Gamle By og Moesgaard Museum. Ligeledes er rejseguiden faldet for byens betagende arkitektur. 

Ifølge VisitDenmark slår Lonely Planet et eksotisk dansk kryds på turisternes verdenskort med Aarhus på listen over sommerens ”must-sees”. Placeringen er med til at løfte hele kendskabet til Danmark som en mangesidet destination. Mens Vikingerne giver liv til dansk kultur og historie, sender Aarhus vibes ud i verden om, at Danmark er et moderne land med en super attraktiv minimetropol med Berliner-nerve.

Lonely Planets ”Best in Europe 2016”

1.                               Peloponnes, Grækenland

2.                               Aarhus, Danmark

3.                               Venedig, Italien

4.                               Dordogne, Frankrig

5.                               Lviv, Ukraine

6.                               Warwickshire, England

7.                               Extremadura, Spanien

8.                               Tenerifes østkyst, De Kanariske Øer

9.                               Texel, Holland

10.                            Norddalmatiaen, Kroatien

For yderligere information kontakt venligst VisitAarhus’ direktør, Peer Heldgaard Kristensen, på telefon 87 31 50 10 eller mail phk@visitaarhus.com

For pressebilleder, pressetekster og andre spørgsmål kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen hos VisitAarhus’ kommunikationsbureau, EHRENBERG Kommunikation, på telefon 41 28 10 01 eller mail tbj@ehrenberg-kommunikation.com

Om VisitAarhus

VisitAarhus er Aarhus’ officielle turistorganisation, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen i Aarhus og at markedsføre Aarhus som ferie- og rejsemål. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, hvis mission er at bidrage til, at turismen i Aarhus skaber resultater for byen, regionen og hele Danmark ved at positionere og udvikle Aarhus som en passioneret viden- og oplevelsesby med kvalitetsoplevelser for borgere, virksomheder og gæster.  

Turismen i Aarhus har oplevet en flot vækst i de seneste år. De kommercielle overnatninger er således steget med over 32 procent i perioden fra 2010 til 2014. Turister spenderer godt 3,3 milliarder kroner årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus, heraf står erhvervsturismen for 1,97 milliarder kr. af forbruget.

VisitAarhus 

Del denne side

Pressemeddelelse

Billedtekst:

Aarhus-strategi bærer frugt – byen ligger nummer 2 på listen over Europas lækreste destinationer. 

Foto: ARoS Aarhus Kunstmuseum

NEWS AND PRESS RELEASES

News

Se flere pressemeddelelser og nyheder om Aarhus.