Kirkelivet i Aarhus

I Aarhus har du rig mulighed for at trække dig tilbage i en af de mange, smukke kirker. Her er nye som gamle, ja nogle er sågar næsten 1000 år gamle.

De fleste af dem er åbne for besøgende. Her på siden kan du dykke ned i de kirker, der hører ind under Århus domprovsti.

Aarhus Domkrike, fotograf Henrik Bentsen

Nyd byens kirker

Vores kirker byder indenfor til rigtig mange dejlige, meditative og kulturelle oplevelser.

Her kan du sidde i stilhed, opleve kirkens kunst, arkitektur og historie, tænde et lys eller nyde nogle af de mange koncerter og gudstjenester, der finder sted hele året.   

Video: Mød kirkerne i Aarhus Domprovstis 

Få en oversigt over byens mange kirker

I og omkring Aarhus er der rigtig mange spændende, dejlige og meget forskellige kirker. Få her en oversigt over de fleste af dem.

Kirker i og omkring Aarhus

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke

Aarhus Domkirke er rekordindehaver i Danmark på mange områder: Det er den længste kirke, den har flest kalkmalerier og det største orgel, og så har den en trefløjet altertavle, som regnes for Danmarks kunstnerisk største middelalderklenodie. Derudover er kirken også Aarhus' højeste bygning

Vor Frue Kirke i Aarhus

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke indeholder tre kirkerum: det store centrale kirkerum, Kryptkirken og Klosterkirken. Kryptkirken er Aarhus' ældste fra 1060 og har nordens ældste hvælvede rum

Download kirkekalenderen til din mobiltelefon

Kirkekalenderen

Download kirkekalenderen til din mobiltelefon

Aarhus Domkirke

Vor Frue Kirke

Sankt Pauls Kirke