Sporskifte - ErhvervsturismeAkademiet

Er du klar til sporskifte?

ErhvervsturismeAkademiet afholdt den 9. januar 2013 et forrygende seminar på Godsbanen i Aarhus under titlen ”Er du klar til sporskifte”?

Ledere fra virksomheder inden for erhvervsturisme, som bl.a. mødesteder, hoteller, PCO og konferencecentre samt regionens turistorganisationer var indbudt til inspiration og diskussion om tendenser på mødemarkedet og de deraf følgende krav der stilles til udvikling og kompetencer i erhvervet.

Dagens facilitering af Ann Hansen (bl.a. kendt for Meetovator-uddannelsen) bragte deltagerne igennem en anderledes mødeform, hvor antallet af powerpointpræsentationer var meget begrænsede og deltagerinvolvering, dialog og vidensdeling fyldte dage

Mike Hohnen, der med sin indgående erfaring fra mødebranchen, gav indspark til hvor møder – og det at mødes bevæger sig hen, forandring – krise eller paradigmeskift? Kundernes krav til ”value for money”/ ROI, hastigheden i forandringer – alt med hovedpointen at branchen må indse at tingene ikke bliver som de var tilbage i 2006 og 2007.

Eskild Hansen, - indsigt i erhvervsanalyse og erhvervspolitik og har lavet analysen ”turismens vækstpotentiale i Region Midtjylland”, fortalte med tal og facts om regionens vækstpotentiale på 1. mia. Regionen som rummer landets næststørste by, fylder i dag slet ikke sin naturlige position ud som Danmarks ubestridte nummer to inden for erhvervsturisme. Og behovet for at give det faglige, stedet og logistiske værtsskab fokus.

Der var også en paneldebat med 3 kunder – Margit P. Glintborg, Grundfos, Michael Ahlstrand, Danske Bank samt Anders Frølund, Aarhus Universitet, der gav deres perspektiv og syn på samarbejdet med mødestederne, ” vi ønsker jeres sparring og gode idéer, I skal involvere jer og turde spørge ind til vores formål med vores arrangementer”, var bl.a et af de fremtrædende budskaber.

Den gode dialog hele dagen igennem gav ErhvervsturismeAkademiet (Britt Hoffmann) masser af idéer og bidrag med hjem til videre udvikling og prioritering af kursusaktiviteter, som kan forventes at ses i løbet af et par måneder.

Del denne side

ErhvervsturismeAkademiet

Forside: ErhvervsturismeAkademiet

 

 

 

Hvad sagde deltagerne?

Nikolai Milman, Tivoli Friheden

"Det var en virkelig god dag, der gav os en masse med hjem. Det var en eyeopener for os, især fra Mike Hohnens indlæg, der gav os god viden i forhold til den udvikling vi lige nu er i hos os i Tivoli Friheden. Flere lignende arrangementer deltager vi gerne i".