Dicte er tilbage

Dicte

Dicte Svendsen

Dicte Svendsen er uddannet journalist. Hun kæmper mod verdens uretfærdighed og sine egne indre dæmoner. Hun er impulsiv, temperamentsfuld og en kærlig mor til sin 18 år datter, Rose.

I første udsendelse er hun netop flyttet'på landet' fra København, og sammen med datteren bor de i den lille landsby Kasted, som ligger ca. 9 km. nord vest for Aarhus. Kør en tur derud og se, om I kan spotte Dicte's hjem.

Dictes opvækst

Dicte er vokset op som Jehovas Vidne, men løb som 16-årig hjemmefra efter at være blevet tvunget til at bortadoptere sin nyfødte søn. I dag er hun luft for sine forældre, hvis religiøse opdragelse i den grad har præget Dicte.

Dictes selvvalgte familie
Dicte har to tætte veninder i sit liv, Anne og Ida-Marie, som hun kalder sin selvvalgte familie. Dicte er ikke særlig autoritetstro. Hendes mål er altid at finde ud af, hvorfor noget skete, som det skete, og hvilke mennesker, der står bag.

Dicte søger sin søn

Graver man et spadestik dybere, er der en helt anden historie, der styrer Dictes liv - nemlig den bortadopterede søn. Da Dicte flytter fra København og tilbage til hjembyen Aarhus, er det ikke kun for at komme så langt væk fra eksmanden som muligt. Det er også ønsket om at finde sønnen.

Dicte Svendsen spilles af Iben hjejle, som er uddannet fra Statens Teaterskole i 1996. 

Skrevet af Dorte W. Høgh og Ida Maria Ryén til Dagbladet, tirsdag den 18. december 2012, avis udgivet specielt til præmieren i Danmark.

DICTE - en krimiserie i Aarhus


Del denne side

Wagner og Bendtsen

Wagner og Bendtsen

Besøg Dictes Aarhus

Besøg Dictes Aarhus

Dicte sæson 2 trailer

Dicte